Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Sameday, 17 milioane de colete livrate la Q1. Investiții importante în lockere și flota electrică

Sameday a livrat 17 milioane de pachete în primele șase luni din 2021, în creștere față de perioada similară din 2020. Compania aniversează 14 ani de la fondare și intră într-o etapă de maturitate, urmărind dezvoltarea la nivel internațional. Flota de vehicule 100% electrice se va extinde în perioada următoare de la 30 la 80 de astfel de unități.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 400 de milioane de lei, cu 142% mai mult decât în 2019. Dinamica vine pe fondul creșterii ratei de utilizare a comerțului electronic, în contextul pandemiei de COVID-19, dar și ca urmare a investițiilor constante în tehnologie și în dezvoltarea capacității logistice. „În urmă cu trei ani, am construit de la zero o infrastructură inovatoare de livrare, rețeaua de lockere easybox, devenind astfel lideri în livrările out-of-home (OOH). În toată această perioadă, prioritatea noastră a fost să creăm capacitate operațională pentru a răspunde nevoilor viitoare ale clienților noștri și a ne respecta promisiunile privind calitatea serviciilor. Creșterea organică și rezultatele pozitive, obținute prin consecvență, ne confirmă că suntem acum o companie matură și un partener de încredere pentru peste 20.000 de clienți expeditori și pentru câteva milioane de clienți destinatari”, declară Lucian Baltaru, CEO Sameday.

Pentru a-și extinde capacitatea de livrare și sortare, a îmbunătăți experiența clienților și a extinde rețeaua de lockere easybox, anul trecut compania a investit peste 20 de milioane de Euro în dezvoltarea direcțiilor strategice. În 2021, Sameday a anunțat extinderea în Ungaria, acolo unde compania va furniza servicii complete de curierat, menite să faciliteze comerțul transfontalier și să ofere clienților oportunitatea de a-și crește prezența în regiune și de a aborda piețe noi. Astfel, rețeaua de lockere easybox a ajuns la peste 1.500 de puncte, în România și în Ungaria.

50 de mașini electrice vor fi livrate în perioada următoare

Dacă în anul 2020, compania a livrat peste 30 de milioane de colete, primul semestru din 2021 a înregistrat o creștere semnificativă, Sameday ajungând la 17 milioane de pachete livrate. Comerțul online rămâne pe un trend ascendent, astfel că specialiștii companiei preconizează că, până la finalul anului, numărul trimiterilor din piața de curierat va înregistra o creștere de peste 10%, față de anul precedent. Echipa Sameday numără, în prezent, 3.500 de angajați și colaboratori, cu 20% mai mult decât la finalul anului 2020. Până la sfârșitul anului, reprezentanții companiei estimează o creștere de aproximativ 50% a resurselor umane. Departamentele cu cea mai accelerată dezvoltare sunt cele operaționale si comerciale. Flota Sameday numără aproximativ 3.000 de autoturisme, dintre care peste 30 sunt 100% electrice, iar alte 50, tot electrice, urmează să fie livrate în lunile următoare.

Articole similare

Ad