Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Saxonia trece la controlul din mers: tahograful inteligent, citit de la distanță cu o nouă tehnologie

Polițiștii din landul federal Saxonia, Germania, sunt echipați cu o nouă tehnologie de citire a tahografelor inteligente, așa numitul sistem de „Comunicare dedicată pe distanțe scurte” (DSRC) – la sfârșitul anului 2020. În așa fel, controlul tahografului are loc fără ca vehiculul, respectiv camionul, să fie oprit.

Saxonia devine primul land german în care polițiștii de la serviciul de monitorizare a traficului să fie echipați cu o astfel de tehnologie. Inspectorii pot utiliza citirea la distanță pentru a stabili dacă există anomalii într-un camion fără a fi nevoie să-l oprească. Această tehnologie, se arată într-un comunicat al Poliției Saxone, poate fi utilizată atât în mișcare, cât și în staționare. Baza controalelor, mai arată comunicatul, este Art. 9 din Regulamentul (UE) nr. 165/2014, privind tahografele în transportul rutier. Articolul prevede detectarea timpurie a unei eventuale manipulări sau utilizări greșite a tahografului prin comunicare la distanță după ce echipamentul cu dispozitive de generația a doua a devenit obligatoriu în iunie 2019. „Pe baza datelor citite, putem controla și vehiculele care nu vor să iasă în evidență. Aceasta înseamnă că controalele nu vor fi doar mai eficiente în viitor, ci și mai obiective. Este o contribuție la mai multă siguranță pe drumurile noastre“, a declarat ministrul Internelor din Saxonia, Prof. Dr. Roland Wöller.

Integritatea și autentificarea datelor trebuie asigurate, iar utilizarea sistemului DSRC este limitată la autoritățile de supraveghere responsabile. Datele colectate de la tahografele digitale „inteligente“ vor fi stocate numai pe durata controlului, mai spune sursa citată.

Articole similare

Ad