Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scadere de doua cifre a importurilor si exporturilor din Belgia

Conform datelor publicate de Banca Nationala a Belgiei (NBB), coronacriza a avut un impact mare asupra balantei comerciale. In aprilie, exporturile belgiene au scazut cu 24% fata de aprilie 2019, iar importurile au fost mai mici cu 28,6%. Cifrele sunt sub cele ale zonei euro in ansamblu, care au inregistrat o scadere cu 29% a exporturilor in aprilie, comparativ cu cele din aprilie 2019.
La inceputul crizei din martie, exporturile belgiene au scazut cu 6,1%, in timp ce importurile s-au contractat cu 8,8%, cu toate ca masurile de blocare au fost in vigoare doar in a doua jumatate a lunii. Banca Nationala a Belgiei spune ca aceasta este cea mai puternica scadere a importurilor si exporturilor de la criza bancara si financiara din 2008.
In cele 19 tari care alcatuiesc exporturile Belgiei din Zona Euro, volumele au scazut cu 29,3% de la inceputul coronacrizei, insa exporturile s-au redus si catre state precum China, SUA, Rusia si Marea Britanie.
De asemenea, scaderea importurilor din tarile din Zona Euro in aprilie a fost in medie de 24,8%, comparativ cu aprilie 2019.
 

Articole similare

Ad