AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Se apropie termenul limita pentru CEMT. Atentie la modificarile aduse de Brexit!

Operatorii care efectueaza transport international trebuie sa retina data de 30 septembrie 2019, in care expira termenul de depunere a cererilor de reinnoire si conversie in atribuire fixa a autorizatiilor de transport in tari din afara UE si data de 31 octombrie 2019, ultima zi de depunere a cererilor de reinnoire si clasare a CEMT pentru 2020. Chiar daca acest lucru se cunoaste, anul acesta trebuie avuta in vedere schimbarea cartilor de pe masa prin iesirea Marii Britanii din UE, transportul catre si din tara respectiva nemaifiind supus regimului de licenta comunitara, ci autorizatiilor CEMT.

Dat fiind posibilele probleme legate de Brexit, Italia se gandeste sa creasca cota CEMT pentru 2020, trecand de la 268 de autorizatii actuale pentru vehicule Euro 4, la aproximativ 500 de unitati utilizabile exclusiv pentru vehiculele Euro 5 si Euro 6. In consecinta, companiile care detin aceste vehicule, in cazul in care doresc sa obtina autorizatii in 2020 pentru transportul catre / din Marea Britanie, vor trebui sa solicite imediat asta, fara a astepta data limita de 31 octombrie, arata Uomini e Trasporti.
Reamintim ca pentru reinnoirea CEMT, o companie trebuie sa fi efectuat cel putin 11 curse in primele 11 luni ale anului si ca returnarea foilor continute in autorizatiile utilizate trebuie sa se faca in 15 zile ale lunii urmatoare. In schimb, pentru reinnoirea alocarii fixe a autorizatiilor, trebuie sa fi acoperit cel putin 24 de curse in perioada octombrie 2018 – septembrie 2019.
Pe de alta parte, autorizatii pot fi obtinute pe parcursul anului, prin depunerea unei cereri specifice, caz in care numarul de autorizatii va depinde de flota de vehicule a companiei.
Autorizatiile bilaterale utilizate in 2019 se iau in considerare pentru reinnoire sau conversie numai daca sunt returnate Ministerului Infrastructurii si Transporturilor din Italia pana cel tarziu pe 15 octombrie. In caz contrar, se suspenda cererea de eliberare a altor titluri pentru anul urmator.

Articole similare

Ad
Ad