Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se dezvolta linii de productie in Portul Constanta

Potrivit directorului general al APM Constanta, Nicolae Dan Tivilichi, sunt companii interesate sa investeasca in port in linii de asamblare de tevi sau produse electronice, dar sunt si alte tipuri de produse care ar putea fi asamblate aici si care ar putea beneficia de statutul de zona libera al portului. De aici produsele ar putea pleca spre Europa sau alte parti ale lumii.
Pentru a putea acorda facilitati companiilor care vor sa investeasca in unitati de productie, portul are in executie o harta cadastrala cu terenuri dotate cu toate utilitatiile necesare: apa, energie, gaze etc.. „Este vorba de zonele de teren care nu au deschidere la mare. Iar investitiile de aici vor atrage, de asemenea, marfa, dar vor dezvolta si piata locurilor de munca“. In prezent, in port lucreaza in jur de 30.000 de oameni.
 

Nicolae Dan Tivilichi a explicat ca se incearca si o dezvoltare a zonei Midia din Port, unde au aparut foarte multe cereri ale firmelor de pescuit. „Putem reinvia o noua bransa a pescuitului, sa putem sa deschidem si noi acolo o cherhana sau o statie de prelucrare a pestelui“.

Articole similare

Ad