Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se electrifică transportul public din Rovinari

Primăria Rovinari a semnat contractul de achiziţie pentru 3 autobuze electrice SOR EBN 8 plus 5 stații de încărcare (lentă şi rapidă).

Contractul face parte din proiectului privind Dezvoltarea mobilității urbane din UAT Rovinari și UAT Drăguțești prin modernizarea sistemului public de transport local. Astfel, distanța de 15 km ce separă cele două localități va fi traversată ecologic, rapid și confortabil cu autobuzele SOR EBN 8.

La semnarea contractului au participat Primarul Rovinari, Filip Robert Dorin, şi Magdalena Peșu, director general Anadolu Automobil Rom, importatorul mărcii SOR în România.

Valoarea totală a contractului este de 7.440.000 de lei fără TVA și include toate costurile de livrare, inclusiv costul stațiilor de încărcare lentă şi rapidă și respectiv instalarea acestora din urmă de către Anadolu Automobil Rom.

Cele trei autobuze au o garanție de 2 ani iar bateriile acestora au o garanție de 4 ani.

Autobuzul SOR EBN 8 oferă 16 locuri confortabile pe scaune plus un spațiu dedicat pentru fotolii rulante necesare transportului persoanelor cu dizabilități locomotorii. Accesul în autobuz se face prin cele două uși laterale, din care ușa spate este dublă și prevăzută cu o rampă de acces fotolii rulante și cărucioare. Propulsia este asigurată de un motor electric asincron răcit cu lichid de 129 kW, iar capacitatea totală a acumulatorilor este de 172 kWh. Mulțumită consumului redus, autobuzul SOR EBN 8 are o autonomie de până la 200 de km cu o singură încărcare.

Articole similare

Ad