Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se pare că Amazon ar fi cumpărat peste 1.000 de semiremorci

Există din ce în ce mai multe semne de schimbări majore în logistica Amazon. În timp ce, pe de o parte, tendința de gestionare directă a transportului în diferitele sale moduri pare să continue, pe de altă parte, apar elemente de raționalizare, care par să se datoreze necesității de a reduce costurile. Un prim semn al primului aspect este zvonul privind o licitație de amploare pe care Amazon ar urma să o desfășoare în rândul producătorilor europeni pentru achiziționarea a peste 1.000 de semiremorci (chiar de 1.500 de unități). Nu există comunicate sau declarații oficiale, dar presa italină a primit această indiscreție de la două surse independente diferite, care au cerut să rămână anonime.

Se pare că Amazon dorește să implementeze această achiziție în mai multe loturi pentru a obține, prin competiția dintre producători, cel mai bun preț. Aceste semiremorci ar urma să fie destinate mai multor țări europene (printre care s-ar putea număra și Italia) și, cel mai probabil, gigantul comerțului electronic le va încredința unor transportatori terți, așa cum se întâmplă deja în prezent. Nu știm, însă, dacă vor merge la transportatori care au deja contracte sau dacă Amazon intenționează să găsească alții noi.

În domeniul logisticii, există vești din Germania despre unele schimbări. Compania intenționează să închidă platforma din Brieselang, în zona Berlinului, care a fost deschisă în 2013 și care are 600 de angajați. Compania explică faptul că locația este acum învechit și că nu există posibilități de restructurare, adăugând că intenționează să deschidă două centre în această țară, creând 2.000 de locuri de muncă în următorii 3 ani. Pentru angajații de la Brieselang se vorbește despre redistribuirea pe alte platforme germane.

Articole similare

Ad