Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Sectorul horticol olandez, intr-o criza fara precedent

Sectorul horticol olandez a fost lovit fara precedent de criza generata de coronavirus. Fara sprijin de urgenta de la guvern si banci, multe companii vor da faliment in cateva saptamani, este de parere directorul general al Royal FloraHolland, Steven van Schilfgaarde, citat de Nieuwe Oogst.
Din cauza scaderii cererii, licitatiile Royal FloraHolland nu numai ca au preturi foarte mici, dar si o desfasurare fara precedent de produse de inalta calitate. Preturile au fost cu pana la 50% sub normal in ultimele doua saptamani. „Vineri, 13 martie, 20% din produsele aprovizionate au fost distruse, pentru ca nu existau cumparatori, iar asteptarile pentru saptamanile urmatoare sunt si mai rele. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata in istoria cooperativei vechi de peste 100 de ani.“
Cifra de afaceri obisnuita in aceasta perioada era de 150 – 200 de milioane de euro pe saptamana. „In mod normal, aceasta este perioada maxima pentru floricultura. Aceasta criza vine in cel mai rau moment posibil”, explica directorul general al celei mai mari cooperative din Olanda. Acesta solicita actiuni immediate. „Pledam pentru actiuni in intreaga industrie inainte de a fi prea tarziu. Floricultura este cel de-al treilea sector ca marime la export din Olanda."
Exportul de flori si plante al Olandei se ridica la 6,2 miliarde de euro, iar 150.000 de oameni lucreaza in floricultura si la furnizorii de servicii conexe.

Articole similare

Ad
Ad