AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sibiul a devenit o zona cu potential pentru dezvoltatorii de parcuri logistice

Dupa Bucuresti, Timisoara si Cluj, Sibiu se contureaza tot mai mult drept un punct de atractie important in ceea ce priveste dezvoltarea de parcuri logistice si industriale, iar unul dintre jucatorii care au ales sa investeasca aici este grupul belgian VGP. Specializat in constructia de depozite de Clasa A, acesta a implementat deja prima faza a proiectului, o cladire de 16.000 m2, acolo unde Englmayer Romania a inchiriat circa 2.500 m2, suprafata fiind personalizata in functie de nevoile de depozitare de tip cross dock, in timp ce parcul total va avea 44.000 m2, cu posibilitate de extindere, terenul achizitionat fiind de aproape 10 ha.

In trimestrul al treilea din 2019, piata romaneasca de spatii logistice si industriale contabiliza 4.300.000 m2 de depozite clasa A, care reprezinta majoritatea, si clasa B, continuand sa fie dominata de companii precum CTP, P3 si WDP. Exista insa si alti jucatori specializati care au ales sa investeasca in Romania si care isi dezvolta operatiunile in permanenta. Unul dintre acestia este VGP, specializat in achizitia, constructia si leasingul de spatii logistice si industriale, numai depozite de Clasa A, dar si proiecte de tipul built to suit, personalizate in functie de specificul clientului, asa cum a construit la Sibiu.
In Romania, compania belgiana a intrat in 2012, prin VGP Park Timisoara, cu un teren de circa 280.000 m2, din care 111.000 m2 construiti, urmand investitia in VGP Park Sibiu, acolo unde a achizitionat 97.000 m2 de teren, si VGP Park Brasov, prin achizitia, in 2018, a unei suprafete de 236.000 m2, iar in 2019 a inca146.000 m2, pe care va construi peste 160.000 m2 de spatii logistice de clasa A. „Modelul nostru de business este de a achizitiona locatii de top, asa cum este cea din Sibiu, de exemplu, iar apoi, odata obtinute aprobarile, incepem constructia primei cladiri. La Timisoara, suprafata inchiriabila disponibila este aproape de gradul maxim de ocupare, iar din primul trimestru al anului viitor vom mai construi alti 30.000 m2“, afirma Stefan Radeanu, Commercial Manager VGP Proiecte Industriale, subsidiara locala a grupului belgian.

Articole similare

Ad
Ad