Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A avut loc inaugurarea terenului pentru VGP Business Park Laxenburg

Grupul VGP dezvoltă și construiește un parc de afaceri pe teritoriul municipalității din Laxenburg și Guntramsdorf cu cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate. Luni dimineață, VGP a pus piatra de temelie a proiectului împreună cu Klubobmann și cu președintele Consiliului de Supraveghere al ecoplus, Jochen Danninger. Lucrările de construcție sunt programate să fie finalizate până în vara anului 2024, iar deschiderea este planificată pentru toamna anului 2024.

Pe o suprafață de teren de aproximativ 120.000 mp vor fi construite două hale cu o suprafață închiriabilă totală de 52.000 mp pentru scopuri industriale, logistice și comerciale. Una dintre clădiri a fost deja pre-închiriată integral unei societăți comerciale. Perioada de construcție preconizată este de 12 luni.

„VGP Park Laxenburg este situat în mod convenabil, direct pe autostrada A2 și este ideal în zona metropolitană Viena. Proiectul va crea aproximativ 300-400 de noi locuri de muncă. Chiriașii proprietăților de dimensiuni diferite vor fi atât corporații internaționale, cât și companii austriece și regionale și IMM-uri”, a declarat Markus Gollob, Country Manager al VGP în Austria.

Astfel, VGP construiește deja al doilea parc de afaceri în Austria. În toamna anului 2023, cea de-a treia fază de construcție a Graz Business Park din Premstätten va fi finalizată „Sustenabilitatea și eficiența energetică sunt parametri esențiali în toate proiectele noastre și, prin urmare, sunt esențiale și pentru dezvoltarea acestui proiect din Laxenburg”, spune Jan Van Geet, CEO VGP, subliniind că în Laxenburg va fi construit un sistem fotovoltaic. De asemenea, vor fi disponibile și stații de încărcare electronică.

Jochen Danninger a declarat la ceremonia de inaugurare: „Proiectul VGP Park arată cât de importantă este buna cooperare între provincia Austria Inferioară, ecoplus și investitorii locali. Dezvoltarea terenului de aproximativ 120.000 mp va crea noi locuri de muncă importante și un impuls economic pentru întreaga regiune”, adăugând: „În calitate de provincie a Austriei Inferioare, știm că oamenii sunt mișcați de problema sustenabilității și a consumului de teren. Dar este, de asemenea, clar că avem nevoie de o politică de sustenabilitate cu bun simț și de o interacțiune între sustenabilitate și economie. Parcul VGP este un bun exemplu de cum poate fi implementat un astfel de proiect în mod durabil.”

„Industriegebiet NÖ-Süd are o mare importanță pentru comunitățile locale și pentru posibilitățile lor financiare. Cu toate acestea, este la fel de important ca acest lucru să nu aducă niciun dezavantaj pentru calitatea vieții populației. Iar acest lucru este ceea ce a obținut VGP după multe discuții și negocieri cu toți cei implicați. Printre altele, cu conectarea la rețeaua de trafic a IZ NÖ-Süd și, astfel, cu posibilitatea de a direcționa toate vehiculele direct către autostradă. Astfel, s-a asigurat că niciun trafic suplimentar nu va împovăra niciuna dintre comunitățile adiacente.

„Parcul oferă atât unități mai mici, cât și soluții personalizate pentru întreprinderi mari. Este ideal pentru servicii logistice, producție ușoară și alte activități comerciale“, explică Gollob. VGP Park Laxenburg oferă proprietăți imobiliare logistice de clasă A de ultimă generație într-o zonă industrială de primă mână, cu standarde ridicate de construcție. Sunt vizate îndeplinirea și respectarea obiectivelor de mediu definite în Regulamentul UE privind taxonomia, pe baza criteriilor publicate până în prezent. În plus, clădirea va fi certificată cu certificatul de sustenabilitate ÖGNI „Gold”. În parcul de afaceri vor fi plantați recent aproximativ 300 de copaci și alte tipuri de verdeață, iar 3,8 ha de spațiu verde vor fi folosite ca zone de infiltrare. Astfel, se va crea o centură verde de 3.500 mp. Un hotel pentru albine este planificat pentru anul viitor pe acest amplasament.

sursa foto: VGP

Articole similare

Ad