Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Şoferii de camion primesc doar drept temporar de muncă în Marea Britanie

Pe fondul crizei de şoferi din Regatul Unit, care a generat probleme majore la nivelul lanţurilor de aprovizionare cu carburant şi ale marilor retaileri, Guvernul britanic a decis eliberarea a 5.000 de vize de muncă temporară, pentru a aduce şoferi străini care să suplimenteze nevoia de forţă de muncă pe acest segment.

Decizia nu este privită însă cu ochi buni, întrucât nu va rezolva problema crizei de şoferi profesionişti pe termen lung. Şi inclusiv pentru următoarea perioadă sunt semne de întrebare referitor la succesul acestui demers, pentru că este greu de crezut că şoferii europeni vor renunţa la slujbele lor din Uniune pentru a munci 3 luni în Marea Britanie.

În plus, mai sunt şi alte probleme care ar putea să-i descurajeze pe şoferii străini să se mute temporar cu serviciul în Regatul Unit. Una dintre acestea o reprezintă trecerea greoaie către continent şi blocajele care se fac periodic la Dover din acest motiv.

Iniţial, după Brexit, oficialităţile britanice ar fi declarat că încurajează munca în Regatul Unit pentru persoanele cu studii superioare şi au tratat cu destul de multă intransigenţă celelalte categorii de lucrători, de a căror necesitate îşi dau acum seama.

Este puţin probabil însă ca prea mulţi şoferi europeni să fie atraşi să lucreze în Marea Britanie cu promisiunea unei vize temporare. Între tip, planul B al Guvernului de la Londra este să convoace şoferii din armată pentru distribuţia de carburant.

Articole similare

Ad