Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris a livrat 37 de vehicule pe piaţa românească în 2020

Solaris Bus & Coach, parte a grupului spaniol CAF, a livrat, anul acesta, 37 de vehicule în România, dintre care 26 de troleibuze la Brașov și 11 autobuze hibrid la Satu Mare. Constructorul polonez a ajuns astfel la peste 300 de vehicule aflate în exploatare în 8 orașe din ţara noastră, aproximativ jumătate dintre acestea fiind propulsate electric.

Alte 65 de unităţi, pentru care s-au încheiat procedurile de licitaţie şi s-au semnat deja contractele de achiziţie, vor ajunge în România în 2021. Este vorba de 16 autobuze electrice la Craiova, 20 de troleibuze la Ploiești, 6 autobuze hibride la Satu Mare, 3 troleibuze la Mediaș și 20 de autobuze hibride la Galați.

„Odată cu alocările de fonduri de finanțare oferite de Uniunea Europeană și de Fondul de Mediu, piaţa de transport urban din România a cunoscut o creştere spectaculoasă, fiind încheiate foarte multe contracte de achiziţii de mijloace de transport noi şi, foarte important, nepoluante. Faptul că autorităţile locale au o contribuţie de doar 2% la achiziţiile pe fonduri europene a contribuit semnificativ la demararea proiectelor, iar preţul a devenit un criteriu mai puţin relevant decât era în urmă cu câţiva ani”, a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris România.     

În urma licitațiilor câștigate în decursul ultimilor cinci ani, Solaris a livrat în Craiova 29 de autobuze diesel, în Cluj-Napoca 40 de autobuze diesel, 41 electrice și 50 de troleibuze, în Pitești 70 de autobuze diesel, în Brașov 26 de troleibuze, în Satu Mare 11 autobuze hibrid, iar în Galați 17 troleibuze. Potrivit reprezentanților companiei, Solaris asigură puncte și asistență de service în toate orașele în care a livrat vehicule. De asemenea, mai mult de jumătate din flotă este monitorizată prin sistemul de diagnoză online, un serviciu extrem de util în special pentru vehiculele cu propulsie electrică.

Solaris Bus & Coach SA se numără printre liderii de piață pe segmentul de e-mobilitate, având o gamă largă de troleibuze, autobuze electrice cu baterii, cu celule de hidrogen şi hibride diesel-electrice. De altfel, Solaris Urbino 12 electric a fost desemnat Autobuzul Anului 2017 în Europa.

Articole similare

Ad