Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris Bus & Coach a raportat rezultate solide pentru 2022

Constructorul polonez Solaris Bus & Coach – parte grupului CAF – a încheiat anul trecut cu rezultate financiare foarte bune și vânzări record, de 1.492 de vehicule. De subliniat faptul că majoritatea contractelor executate în 2022 au fost pentru furnizarea de vehicule cu emisii zero sau cu emisii reduse. Vehiculele electrice cu baterii, cele cu propulsie pe hidrogen, troleibuzele și autobuzele hibride au depășit mai mult de jumătate din ponderea mixului de vânzări, pentru prima dată în istoria companiei, ajungând la 55%.

De altfel, Solaris și-a menținut poziția de lider european pe segmentul de autobuze cu zero emisii în ultimii zece ani (agregat 2012-2022), cota de piață deținută fiind de 14,1%. Separat, în 2022, Solaris și-a adjudecat poziția secundă în topul producătorilor cu cele mai mari vânzări de vehicule nepoluante în UE27, cu o cotă de 11,2%, fiind devansat doar de Mercedes-Benz, care deține 11,5%.

România este una dintre principalele piețe pentru Solaris. În ultimele zile ale 2022, Solaris Bus & Coach sp. z o.o. și Municipiul București (Municipiul București) au semnat un contract pentru furnizarea a 100 de troleibuze Trollino 12, vehiculele urmând să ajungă în Capitală la sfârșitul anului viitor.

Pentru 2023 se așteaptă creșterea vânzărilor de vehicule ecologice.

Caietul de comenzi Solaris include peste 1.300 de unități, din care 86% sunt cu sisteme de propulsie alternativă.

Obiectivul constructorului polonez până în 2026 este de a completa gama de autobuze interurbane cu modele pe hidrogen și electrice pe baterii, dar și de a intra pe piața nord-americană cu un produs exclusiv, cu zero emisii. Prezența grupului CAF în Statele Unite oferă experiența necesară pentru a începe o activitate de succes acolo.

Articole similare

Ad