Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Solaris pregateste pentru 2019 o noua generatie de autobuze pe hidrogen

Ca raspuns la interesul crescut al pietelor europene pentru vehicule de transport fara emisii, Solaris Bus & Coach a auntat debutul unui nou autobuz emisii zero. Grupul vehiculelor cu sistem de propulsie alternativ va fi extins cu ajutorul Solaris Urbino 12 pe hidrogen. Premiera oficiala este preconizata pentru 2019. Solaris Urbino 12 hidrogen este complet fara emisii. Energia necesara pentru propulsie va fi obtinuta din hidrogen care va fi transformat in energie electrica intr-o celula de combustibil. Datorita tehnologiei utilizate in cazul autobuzelor pe hidrogen (dintre toate autobuzele electrice produse de Solaris) acesta va putea acoperi o distanta record de 350 km la o singura incarcare. Vehiculul va fi echipat cu o baterie mai mica de 29,2 kWh, destinata sa sustina celula de combustibil atunci cand cererea de energie este mare.
 

Pe de alta parte, o unitate cu motoare electrice integrate, cu o putere nominala de 60 kW fiecare, va constitui unitatea de actionare. Autobuzul de 12 m va avea o capacitate de pana la 80 de calatori.
Noua generatie se Solaris Urbino pe hidrogen reprezinta continuarea unui concept care a vazut lumina zilei pentru prima data in 201, cand doua autobuze articulate (Solaris Urbino 18,75) echipate cu celula de hidrogen, ca extensie a sistemului de propulsie, au fost livrate catre Hamburg. Bateriile au constituit principala sursa de enrgie. In cazul noului autobuz hibrid, energia electrica care va propulsa vehiculul provine din hidrogen, in timp ce bateria va avea doar functie de suport.
Solaris Urbino va fi echipat cu celule de combustibil de ultima generatie, ce dezvolta o putere de 60 kW.
Producatorul foloseste si cele mai noi tehnologii de stocare a hidrogenului, instaland pe acoperisul vehiculului rezervoare de hidrogen fabricate din material compozit, ceea ce va duce la o reducere a masei acestora de aproximativ 20% fata de modelele precedente.

Articole similare

Ad