Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutia europeana de taxare UTA One® este acum aprobata pentru Germania

• Confirmarea "Adecvat pentru utilizare" a fost acordata de catre Oficiul Federal pentru Transportul Bunurilor (BAG)
• In curand, noua contexte de taxare pentru opt tari europene vor fi disponibile pe o singura unitate de bord (OBU)

Oficiul Federal pentru Transportul Bunurilor (BAG) a acordat unitatii de bord pentru decontarea taxelor de drum UTA One® aprobarea pentru Germania. Acest lucru va permite companiei UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG) sa conecteze in cateva saptamani contextul de taxare german la solutia sa interoperabila, care a fost special creata pentru serviciul electronic european de taxare (EETS).


Pana in prezent, UTA One®® este acceptat in Belgia inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franta, Italia, Austria, Polonia (A4), Portugalia si Spania.

"Suntem incantati ca unitatea noastra la bord (OBU) a fost aprobata pentru sistemul de taxare german", spune Volker Huber, CEO la UTA. "UTA One® acopera astfel noua contexte de taxare in opt tari europene".

UTA este astfel primul furnizor de solutii de mobilitate care anunta integrarea contextului de taxe de drum din Germania in solutia sa EETS, iar serviciul va fi treptat extins si in alte tari europene, de indata ce sistemele lor de taxare vor fi integrate in serviciul european de taxare electronica (EETS).

Activarea contextului de taxare german se va face printr-o simpla actualizare de tip "over-the-air".

UTA One® este un dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS), un nou standard european la care se aliniaza toate statele membre. UTA One® are in prezent cea mai mare acoperire in Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global in toate statele UE participante.

Piata europeana a taxelor rutiere este in crestere, in special in Germania, cea mai importanta piata din Europa, unde reteaua de drumuri pentru HGV s-a dublat datorita extinderii recente a taxelor de drum si asupra tuturor soselelor federale. Potrivit BMVI, potentialul global al pietei de taxe rutiere germane este de peste 7 miliarde de euro pana in 2022, date fiind veniturile din taxe de 4,8 miliarde de euro in 2017.

UTA este prezenta in Romania, avand un portofoliu de clienti in continua crestere pentru serviciile sale de carduri de combustibil, solutii pentru decontarea taxelor de drum, recuperare de TVA si accize si alte servicii aditionale. 

In Europa, UTA este unul dintre leaderii furnizorilor de carduri de combustibil multi-brand si solutii pentru taxe de drum. In 2017, furnizorul de servicii de mobilitate UTA a generat mai mult de 40% din veniturile sale cu serviciile pentru achitarea taxelor de drum si prin vanzarea altor servicii cu valoare adaugata.

Despre UTA (UNION TANK Eckstein)
UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) este unul dintre liderii cardurilor de combustibil si servicii din Europa. Companiile client pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a  alimenta cu combustibil, fara numerar, la un numar de peste 62.000 de statii de alimentare din diverse retele, in 40 de tari europene si pot beneficia de alte servicii cum ar fi decontarea taxelor de drum, servicii de reparatii, servicii de interventie in caz de pana si tractare, precum si returnarea TVA si a accizelor la carburanti.
Compania, care a fost infiintata in 1963 de Heinrich Eckstein, are ca actionar majoritar Edenred SA (83%). Edenred, lider mondial in solutii de plata pentru lumea muncii, conecteaza 830.000 de clienti corporatii, 47 de milioane de utilizatori-angajati si 1.7 milioane de comercianti parteneri din 45 de tari. Datorita platformei sale globale de tehnologie, Grupul a gestionat 2,5 miliarde de tranzactii in 2018, realizate in principal prin intermediul aplicatiilor mobile, platformelor online si cardurilor, reprezentand peste 28 de miliarde de euro in volum de afaceri. Familia Eckstein detine 17% dintre actiunile UTA. In 2019, UTA a castigat premiul prestigios acordat de revista de specialitate VerkehrsRundschau in categoria „Carduri de alimentare” pentru a cincea oara ; premiul este acordat o data la doi ani pe baza unui studiu de piata independent al institutului de cercetare a pietei Kleffmann.

Articole similare

Ad