Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sono Motors debutează la IAA Transportation cu 4 premiere de remorci solare

Sono Motors, furnizor de tehnologie de încărcare cu energie solară cu sediul la Munchen, a participat pentru prima dată la IAA Transportation și și-a expus gama completă de tehnologii și soluții pentru cele 3 industrii cheie ale sale – autobuze, vehicule electrice și vehicule frigorifice. Tehnologia solară inovatoare a companiei a fost proiectată pentru a permite integrarea fără probleme într-o varietate de arhitecturi de vehicule și chiar pe suprafețe curbate, cum ar fi, de exemplu, acoperișul unui autobuz.

Pentru vehiculele de tip box, Sono Motors dezvoltă părți de caroserie din panouri sandwich flexibile și ușoare care asigură o integrare perfectă și o distribuție optimă a căldurii. Pentru prima dată la un eveniment public, Sono Motors prezintă, de asemenea, controlerul de încărcare solară dezvoltat în cadrul companiei, MCU (MPPT Central Unit). MCU dispune de un algoritm inteligent care optimizează randamentul energetic al modulelor fotovoltaice.

Remorcile frigorifice de la CHEREAU, KÖGEL și MTTE dispun de soluții solare personalizate aplicate pe vehicul, care ajută la acoperirea parțială a nevoilor de energie și refrigerare ale remorcilor cu energie regenerabilă. Se preconizează că o integrare solară completă pe acoperișul și pe părțile laterale ale unei remorci de 40 t pentru semiremorci va acoperi până la 50% din necesarul mediu anual de energie al unităților de răcire. O a patra remorcă solară cu pereți laterali hidraulici pliabili pentru producătorul austriac de remorci Wingliner a fost construită special pentru IAA și va fi transformată ulterior într-un vehicul funcțional.

Kit de autobuz solar: Soluția de modernizare pentru flotele de autobuze

Solar Bus Kit este o soluție completă și eficientă de modernizare, optimizată pentru cele mai comune tipuri de autobuze de 12 m pentru transportul public de pe piața europeană, inclusiv Mercedes-Benz Citaro și MAN Lion’s City. Noul produs Sono Motors subliniază trecerea de la proiecte prototip la o soluție scalabilă care contribuie la protecția climei și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în interiorul orașelor.

Kitul permite ca subsistemele, cum ar fi încălzirea, ventilația și aerul condiționat (HVAC), să fie alimentate parțial cu energie regenerabilă, economisind astfel combustibil, CO2 și costuri. Acesta poate economisi până la 1.500 l de motorină și până la 4 tone de CO2 pe autobuz pe an de la o instalație de aproximativ 1,4 kW de vârf cu aproximativ 8 mp de panouri solare. Operatorii de flote de autobuze vor avea o perioadă potențială de recuperare a investiției de aproximativ 3-4 ani, în funcție de zilele de funcționare și de prețul combustibilului.

„Factorii de decizie din municipalități și companiile de transport sunt supuși unei presiuni uriașe pentru ca flotele lor să fie lipsite de emisii. În plus, aceștia se confruntă cu o creștere abruptă a prețurilor la energie. Prin urmare, kitul Solar Bus este soluția ideală pentru a accelera tranziția către vehiculele cu emisii zero încă de astăzi”, conchide Lars Löhle, șeful de produs Sono Solar.

În perioada 20-23 septembrie, echipa Sono Solar va prezenta, de asemenea, Solar Bus Kit și soluțiile sale pentru autobuze la Innotrans din Berlin, cel mai important târg internațional de tehnologie a transporturilor.

Articole similare

Ad