Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sprijin de 130 de miliarde de euro pentru transportatorii germani din partea guvernului

Germania promite un pachet economic de 130 de miliarde de euro pentru a ajuta industria transporturilor si a logisticii sa faca fata crizei generata de pandemia de Covid-19. 
Potrivit asociatiilor profesionale AMÖ, BGL si BWVL programul include un numar insemnat de masuri „pentru a creste cererea si, astfel, pentru stimularea economiei in ansamblu“.
O crestere a cererii ar duce automat la imbunatatirea situatiei in industrie. Printre altele, pachetul include o reducere temporara a TVA, scutiri de impozite, cat si plafonarea contributiilor pentru asigurarile sociale. Exista zvonuri conform carora guvernul federal va oferi o subventie de 15.000 de euro pentru achizitia de camioane Euro 6, oferita sub forma unei prime de casare. 
Asociatia profesionala a transportatorilor germani DSLV vede in pachetul de stimuli economici oferit de guvern un semn de incredere in societate. 
VDA este de parere ca masura de ajutor oferita de guvernul federal companiilor de transport, pentru reinnoirea parcului de vehicule, este un semnal important pentru industrie. „Discutiile cu Bruxelles-ul trebuie purtate rapid si cu succes“, a declarat presedintele VDA, Hildegard Müller. 
Pe de alta parte, exista voci care spun ca, in locul unei prime de casare pentru camioane, guvernul federal ar trebui sa sprijine transportul intermodal.
 

Articole similare

Ad