Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sprijin de 390 de milioane de euro pentru transportatorii francezi, fara sa coste finantele publice nimic

Guvernul francez a anuntat ca va debloca 390 de milioane de euro pentru transportatorii rutieri afectati puternic de criza coronavirusului, astfel incat aceasta activitate economica importanta sa poata continua. Reamintim ca, asa cum arata un sondaj FNTR realizat in randul a peste 1.800 de membri, 52% din camioanele inmatriculate in Franta sunt pe dreapta, mai ales cele care nu transporta alimente.
Ajutorul va consta din faptul ca taxa interna de consum pentru produse energetice (TICPE) le va fi rambursata trimestrial, nu semestrial – masura care le va aduce un beneficiu imediat de 300 de milioane de euro – si prin faptul ca taxa pe vehicule rutiere, care trebuie platita cel tarziu in septembrie 2020, se amana cu trei luni – sprijin care reprezinta alte 90 de milioane de euro.
Principalele trei asociatii profesionale de transport si logistica din Franta au salutat aceste masuri, care dau o gura de oxigen firmelor din domeniu fara sa coste finantele publice niciun euro.
Dar ele au avut si o alta cerere, aceea de a amana pana la 1 ianuarie 2022 masura de reducere cu 2 centi/l de carburant a TICPE rambursate transportatorilor, si aceasta nu a fost aprobata, astfel incat cheama guvernul sa continue dialogul cu mediul privat.

Articole similare

Ad