Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

STB pregăteşte înnoirea flotei de tramvaie

Pe lângă investiţiile susţinute în creşterea şi modernizarea parcului auto de autobuze, foarte important în contextul extinderii liniilor de transport public din Capitală şi din zona metropolitană, Societatea de Transport Bucureşti pregăteşte şi înnoirea flotei de tramvaie. Astfel, Primăria Capitalei a demarat o procedură de licitaţie pentru achiziţia a 100 de tramvaie de 36 m lungime, iar STB a iniţiat separat o altă licitaţie pentru 100 de tramvaie de 18 m. Ambele proceduri sunt deja în stadiul final, iar contractele de furnizare urmează să fie semnate în scurt timp, astfel ca, la începutul lui 2021, primele unităţi să fie deja în operare.

Operatorul bucureştean mai are în derulare modernizarea a 18 tramvaie la uzina de reparaţii URAC şi adaptarea lor pentru ca zona de îmbarcare a pasagerilor să fie la nivelul peronului.

În paralel cu înnoirea parcului de tramvaie se continuă modernizarea căii de rulare, mai ales că din cei 120 de km de cale de rulare dublă, aproximativ 30% necesită modernizare. Finanţarea proiectului se face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 şi a suferit, din păcate, întârzieri, din cauza pandemiei.

Articole similare

Ad