Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stellantis se aliază cu Amazon pentru a produce camioane conectate

Stellantis, grupul auto care include alianța Peugeot-Citroën şi Fiat-Chrysler, a anunţat miercuri, 5 ianuarie, că va colabora cu retailerul online Amazon pentru a dezvolta automobile şi camioane conectate, care vor utiliza în special serverele cloud AWS ale grupului american precum şi sistemul său de comandă vocală Alexa.

În parteneriat cu Amazon, Stellantis va dezvolta software pentru sistemele de infotainment „Smart cockpit“, o platformă electronică care va fi integrată în vehiculele produse de Stellantis începând din 2024, au precizat cele două companii într-un comunicat de presă publicat cu ocazia Salonului CES de la Las Vegas, potrivit AFP.

Acest acord permite Amazon să dobândească o prezenţă mai mare în industria de transport şi, de asemenea, ar urma să ajute Stellantis să recupereze decalajul care îl separă de Tesla în dezvoltarea de sisteme sofisticate de infotainment pentru vehicule care sunt conectate la cloud.

Conform unui al doilea acord, Amazon va fi primul client pentru noua linie de utilitare electrice de livrări a Stellantis, ce urmează a fi lansată pe piaţă în 2023. Amazon are deja un acord pentru a achiziţiona 100.000 de utilitare electrice de la start-up-ul Rivian Automotive.

Grupul Stellantis are nu mai puţin de 14 mărci din portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel.

Multe grupuri auto încheie în prezent asemenea alianţe. IVECO are o alianță tot cu Amazon, Ford a anunţat în 2021 un parteneriat cu Google, Renault colaborează tot cu Google, în timp ce Microsoft a încheiat parteneriate cu Volkswagen şi GM pentru proiecte de conducere autonomă.

Articole similare

Ad