Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Step One Spedition testează primul eActros 300 din România împreună cu PENNY

Mercedes Benz Trucks & Buses România a început primul test în condiții reale de utilizare cu un eActros 300 alături de un client tradițional al său, Step One Spedition, și clientul acestuia, PENNY România.

Camionul are masa maximă autorizată de 19 t și trei pachete de baterii a câte 112 kWh, ce oferă o autonomie de circa 300 km. Vehiculul poate fi încărcat cu stație cu putere de până la 160 kW, iar cele trei pachete de baterii au nevoie de puțin peste o oră pentru a fi încărcate de la 20% la 80%, la o stație standard de încărcare rapidă, la o intensitate de 400 A.

„Din 2039, Mercedes-Benz va produce exclusiv autovehicule electrice, iar din 2030 circa 60% din vehiculele cu stea în trei colțuri vor fi cu propulsie electrică”, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses. Acesta s-a declarat bucuros de faptul că tocmai Step One Spedition, „unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din România și partenerul nostru pe termen lung“, este compania care se implică în testarea primului autocamion MB propulsat de motoare electrice. Primele evaluări confirmă deja performanța ridicată a eActros, „fapt ce ne conferă încredere în produs și în succesul parteneriatului cu Step One Spedition și PENNY România pe drumul către transportul cu emisii zero.“ Testul este un pas mic pe calea electrificării, care va fi urmat cu siguranță de alții, fiind deja planificate livrări de noi autovehicule electrice Mercedes-Benz și începerea altor teste.

În ceea ce privește reacția Step One, „șoferii noștri sunt încântați de confortul oferit de eActros, care a fost folosit atât pentru transport regional, cât și pentru distribuție urbană în București. Autonomia obținută până acum a depășit așteptările, fiind de circa 370 km, mai mult decât cifrele avansate de producător, iar procesul de încărcare este rapid și simplu datorită stației mobile furnizate împreună cu vehiculul”, a explicat Bogdan Dragomir, CEO Step One Spedition.

eActros 300 activează pe rute din București și zone limitrofe și urmează să fie testat în operațiunile curente ale mai multor clienți ai Step One, „astfel încât să stimulăm interesul de a promova acest tip de transport și de a înlesni trecerea de la transportul convențional la cel verde”.

Firma are o flotă de aproximativ 150 camioane specializate pentru transportul de produse alimentare cu temperatură controlată și ambientală și acordă o atenție deosebită transportului sustenabil, implementând permanent măsuri de reducere a impactului asupra mediului: achiziția exclusivă de autotractoare Euro 6, care sunt reînnoite la patru ani, implementarea programelor de optimizare a curselor pentru diminuarea numărului de kilometri fără încărcătură sau utilizarea eficientă a camioanelor pentru reducerea consumului de combustibil, cu efect direct asupra reducerii amprentei de carbon.

Compania de transport speră ca statul român să introducă și la noi subvenții și măsuri care să facă atractivă achiziția de autovehicule electrice, mai ales că și clientul său, PENNY România, este o companie care are în ADN sustenabilitatea și care încearcă să își eficientizeze operațiunile permanent, astfel încât folosirea de camioane electrice pentru transportul produselor sale să se justifice economic. De aceea „este o mare realizare pentru noi să luăm parte la această premieră și să introducem în operațiunile noastre primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns în România. Transportul sustenabil este următorul pas din strategia noastră privind reducerea amprentei de carbon și a impactului pe care transportul clasic îl are asupra mediului înconjurător și vom continua să facem toate demersurile necesare pentru a-l dezvolta cât mai mult la nivelul întregii companii”, a declarat Marek Dolezal, COO PENNY România.

Testul de circa 30 de zile s-a desfășurat la nivelul lanțului de magazine PENNY din București și zonele limitrofe și se finalizează la mijlocul lui decembrie, când aceiași parteneri vor începe să testeze o variantă eActros 400 cu caroserie pentru mărfuri cu temperatură controlată.

Articole similare

Ad