Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stocurile de gaze ale UE nu vor mai fi la fel de mari ca în 2022

Un raport Upply referitor la consecințele războiului din Ucraina asupra aprovizionării din UE arată că, deși este greu de prezis cu exactitate ce va urma, din cauza incertitudinii geopolitice imense, absența unui sfârșit clar previzibil al crizei energetice va continua să afecteze capacitatea de producție.

O analiză recentă a Agenției Internaționale pentru Energie avertizează că UE s-ar putea confrunta cu un deficit de aprovizionare cu gaze de până la 30 de miliarde de metri cubi în vara lui 2023, din cauză că în 2023 ar putea lipsi anumiți factori care au permis UE să ajungă la stocuri de gaze la 95% din capacitatea sa totală: temperaturile blânde, aprovizionarea aproape normală din partea Rusiei în prima jumătate a lui 2022 și contracția de 28% a importurilor de LNG ale Chinei în primele opt luni ale anului.

Potrivit unei analize a Universității Columbia, trei factori au contribuit la scăderea cererii chineze de LNG: capacitatea de producție restrânsă din cauza politicii Zero-Covid, trecerea la livrarea de gaz prin conducte și prețurile ridicate de pe piața spot. Deși politica Zero-Covid rămâne în vigoare, restricțiile au început să se relaxeze, ceea ce poate face să crească cererea de LNG din China. În aceste condiții, capacitatea de producție internă a UE poate continua să fie afectată, generând o nevoie de importuri, în special pentru produsele mari consumatoare de energie. În plus, deoarece crește cererea germană de produse chimice chinezești, China ar putea avea nevoie de mai mult LNG pentru a produce mai multe astfel de bunuri.

Articole similare

Ad