Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Studiu Deloitte: 50 de operatori vor lansa servicii 5G pana in 2020 la nivel mondial

Retelele de generatia a cincea (5G) vor fi lansate in 2019 si se vor extinde la scara larga, aducand noi oportunitati de dezvoltare pentru industria de telecomunicatii, arata studiul Deloitte „Previziuni in Tehnologie, Media & Telecomunicatii (TMT)“.
„Conform studiilor recente, operatorii de telefonie mobila se asteapta ca investitiile pentru implementarea tehnologiei 5G sa aiba o valoare similara cu cheltuielile actuale alocate pentru tehnologia 4G, in principal ca urmare a investitiilor pe care le-au facut deja pentru dezvoltarea retelelor“, arata comunicatul Deloitte. Luand in considerare faptul ca 72 de operatori din toata lumea au testat tehnologia 5G in 2018, studiul Deloitte, ajuns la a 18-a editie, preconizeaza ca aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G pana in anul 2020 cel putin in anumite zone, in special in orase mari. In ceea ce priveste terminalele 5G, compania estimeaza ca aproximativ 20 de furnizori vor lansa in 2019 echipamente compatibile 5G si vor vinde aproximativ un milion de unitati.
 

Studiul estimeaza o crestere a gradului de utilizare a solutiilor software si a serviciilor in cloud bazate pe inteligenta artificiala (AI). In 2019, 70% dintre companiile din intreaga lume vor avea abilitati bazate pe AI, prin solutii software in cloud, iar 65% vor crea aplicatii AI utilizand servicii de dezvoltare bazate pe cloud. Pana in 2020, rata de penetrare a software-ului bazat pe AI va ajunge la aproximativ 87%, in timp ce serviciile de dezvoltare bazate pe AI in cloud vor atinge 83%. „Ne asteptam ca anul acesta solutiile bazate pe inteligenta artificiala sa se extinda si in Romania, pe masura ce organizatiile au acces mai facil la tehnologii avansate. O parte dintre clientii nostri implementeaza deja proiecte care sa le permita sa beneficieze de cele mai bune si inovatoare aspecte ale revolutiei AI, care continua sa schimbe radical felul in care traim, facem afaceri, lucram, calatorim, comunicam sau ne petrecem timpul liber“, a declarat Dinu Bumbacea, Partener coordonator Consultanta, Deloitte Romania.

Articole similare

Ad