Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Studiu: Transportul maritim containerizat, mijloc important de import pentru mărfuri contrafăcute

Transportul maritim continuă să fie un mijloc important de transport al mărfurilor contrafăcute, iar China este principalul punct de origine, arată un nou studiu EUIPO/OECD, care analizează amploarea utilizării ilicite a transportului maritim containerizat pentru comerțul cu mărfuri contrafăcute.

Transportul maritim reprezintă mai mult de 80% din totalul comerțului internațional cu mărfuri. Deși navele cresc eficiența și reduc costurile comerciale internaționale, ele pot fi folosite și în mod ilicit pentru transportul mărfurilor contrafăcute. Dacă din numărul total de sechestre, containerele cu mărfuri contrafăcute reprezintă o proporție relativ mică, comparativ cu valoarea totală a falsurilor confiscate, containerele cu asemenea mărfuri totalizează 56%.

Cu 79% din valoarea totală a produselor contrafăcute confiscate în containere la nivel mondial, China este principalul punct din care pleacă falsurile transportate pe mare în containere. În total, comerțul mondial cu produse contrafăcute s-a ridicat la 460 miliarde de euro în 2016, cifră care reprezintă aproximativ 3,3% din totalul comerțului mondial. Aceste mărfuri au reprezentat 6,8% din importurile de bunuri din țări terțe în Uniunea Europeană. În 2016, mai spune raportul, comerțul global cu echipamente electrice și electronice contrafăcute a fost evaluat la 125 miliarde de euro, ceea ce reprezenta 5,6% din comerțul total. Aproape jumătate (49%) din valoarea totală a dispozitivelor electronice contrafăcute confiscate au fost transportate pe mare.

Articole similare

Ad