Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarom si Blue Air, ajutor de stat pentru contracararea efectelor pandemiei

Tarom si Blue Air ar putea primi ajutor de stat pentru compensarea efectelor economice generate de pandemia COVID-19, dupa ce Executivul a aprobat acest lucru, joi seara, printr-un memorandum. Banii ar urma sa vina printr-o hotarare de Guvern, pana atunci insa autoritatile discuta si cu oficialii Comisiei Europene in acest sens.

Anterior, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anuntase discutiile cu UE au inceput, ajutorul total fiind calculat la circa 130 de milioane de euro, respectiv 65 milioane pentru fiecare companie. Surse guvernamentale au declarat pentru Profit.ro ca discutiile cu Comisia Europeana nu s-au incheiat inca, dar Guvernul va tine cont de observatiile Bruxelles-ului la adoptarea hotararii de acordare a ajutoarelor. Potrivit acelorasi surse, ajutorul ar urma sa fie de pana la 64 milioane euro pentru Tarom, respectiv de pana la 62 milioane euro pentru Blue Air.
 
Blue Air a depus deja din martie o solicitare catre Guvernul Romaniei pentru acordarea unui ajutor sub forma de credit cu dobanda preferentiala. 
 
„In situatia actuala, pentru a putea traversa cu bine aceasta perioada si pentru a continua sa ne servim pasagerii si sa platim sume substantiale la bugetul de stat, avem nevoie de sprijin temporar, sub forma unui credit, care sa asigure Blue Air lichiditatea necesara mentinerii capacitatii de zbor si a locurilor de munca in aceasta perioada dificila. Creditul de salvare nu este un fond nerambursabil, ci un imprumut cu dobanda preferentiala acordat unei companii, intr-o situatie de criza majora. Avem capacitatea de a rambursa acest credit si dobanzile aferente”, a punctat CEO-ul Blue Air, Oana Petrescu, intr-un comunicat. 

Articole similare

Ad