Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tatra Trucks și-a depășit obiectivul inițial producând 1.326 de vehicule în 2022

Tatra Trucks, unul dintre cei mai vechi producători din întreaga lume, a înregistrat performanțe bune în 2022, rezultând 1.326 de vehicule produse și vândute, depășind vânzările așteptate.

Producătorul ceh de camioane a continuat să îndeplinească contractele cheie și a început dezvoltarea de noi generații de linii pentru modelele de bază și de sisteme de propulsie alternative. Compania consideră că aceste procese vor avea un impact major asupra producției sale în anii următori.

În ceea ce privește pătrunderea pe piețele din Europa de Vest au fost foarte importante și comenzile pentru autospecialele de stingere a incendiilor pentru Germania. De asemenea, anul trecut, Tatra Trucks a finalizat livrarea a 46 de autospeciale de stingere a incendiilor Tatra cu suprastructuri de la producătorul ceh THT Polička pentru unitățile de pompieri din landul Brandenburg. În același an, a început și producția a 77 de mașini de pompieri Tatra în cooperare cu Rosenbauer pentru Bundeswehr-ul german. Totodată, livrările acestora vor continua și în acest an.

Anul trecut, compania a produs primele vehicule Tatra destinate noilor radare mobile 3D MADR, precum și pentru sistemele speciale de bruiaj electronic STARKOM sau șasiuri 6×6 destinate vehiculelor blindate TITUS, pentru o comandă a armatei cehe.

„De asemenea, lucrăm la un camion hibrid cu un motor Tatra și un generator, precum și la un camion cu baterii cu un motor cu combustie internă ca prelungitor de autonomie, iar în cooperare cu CTU la un motor Tatra cu ardere internă pe bază de hidrogen”,

a adăugat Radomír Smolka, directorul de cercetare și dezvoltare Tatra Trucks.

Tatra Trucks în cooperare cu DAF Trucks și TATRA Defense Vehicle (TDV), au început să furnizeze primele camioane ca parte a unei comenzi de aproape 900 de vehicule logistice pentru armata belgiană. Comanda belgiană reprezintă un proiect revoluționar, atât pentru TATRA TRUCKS, cât și pentru TDV, deoarece este pentru prima dată când se stabilesc la o scară atât de mare pe teritoriul membrilor NATO din Europa de Vest, unde există o concurență puternică din partea producătorilor locali.

De asemenea, 2022 a fost un an marcat de evenimente importante. Tot așa cum, Tatra Trucks a produs camionul jubiliar cu numărul de serie 10.000 care a fost însoțită de o ceremonie și a stârnit un mare interes din partea presei.

Producătorul auto a inaugurat în septembrie un nou centru de service și formare în Kopřivnice, ce a contribuit semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor pentru clienții și partenerii de afaceri Tatra Trucks.

Compania din Kopřivnice a lansat și un proiect de dezvoltare a unui camion cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

„Lucrăm cu mai mulți dintre partenerii noștri la acest proiect, în timp ce anul trecut am pregătit conceptul camionului, iar anul acesta construim un prototip. Acesta ar trebui să fie gata pentru instalarea pilelor de combustie la mijlocul acestui an”,

a declarat Radomír Smolka.

De asemenea, designerii companiei dezvoltă încă de anul trecut o nouă generație a liniei de modele Tatra Phoenix. Ambele produse noi ar putea intra în producția de serie în 2024 sau 2025.

Din cauza numărului tot mai mare de proiecte și a volumelor de producție, Tatra Trucks a căutat anul trecut noi angajați și a avut succes în acest domeniu.

„Împreună cu companiile partenere din cadrul holdingului Czechoslovak Group și Promet Group, am lansat campania de recrutare «Tatra caută 500 de angajați». În cursul campaniei, peste 570 de noi angajați au fost recrutați pentru Tatra și alte companii cooperante din complexul industrial Kopřivnice”,

a declarat directorul de resurse umane, Natálie Linhartová.

Însă, anul 2022 a adus și dificultăți cauzate de factori externi. Pe de o parte, au fost ecouri ale crizei pandemice la unii subcontractori, dar mai ales deteriorarea situației de securitate în legătură cu conflictul din Ucraina. Acest lucru a avut un efect negativ asupra stabilității unor livrări din partea partenerilor comerciali și a furnizorilor de componente, dar mai ales s-a reflectat în creșterea prețurilor la energie, la materiale, precum și la elementele individuale de intrare pentru procesele de producție.

Pe lângă dezvoltarea activităților sale de afaceri, Tatra Trucks s-a concentrat pe lansarea proiectului ESG (Environmental, Social, Governance), adică pe un mod modern de operare și gestionare a companiei în cadrul sustenabilității și al responsabilității față de mediu și societate.

Articole similare

Ad