Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Telematica de pe cutiile mobile Krone funcționează acum și cu energie solară

Producătorul german de semiremorci a dezvoltat o nouă versiune a unității telematice Krone Smart Collect pentru cutii mobile, Krone Smart Collect Solar (KSC Solar), care, datorită panourilor solare integrate, funcționează independent de surse de energie și nu mai are nevoie de întreținere după instalare.

Cutiile mobile sunt folosite mai ales în coletărie și logistică de componente auto, atât în transport rutier, cât și combinat, zeci de mii de unități fiind în operare pe autostrăzile și căile ferate din Europa timp de mai multe săptămâni înainte să se întoarcă la sediul firmelor. Și, din moment ce nu au o sursă de energie – cu excepția celor care au agregat frigorific – managementul bateriei este o mare provocare pentru deținătorii lor.

Dar KSC Solar, datorită super-capacitorilor încorporați, poate folosi energia solară stocată inclusiv în condiții de temperaturi extreme, adică minime de -20 OC și maxime de +60 de grade Celsius, deoarece, chiar și dacă este înnorat mai mult timp, bateriile integrate durează circa 445 de ore și deci pot lucra peste 18 zile în care nu este soare.

KSC Solar este compact, are 230x130x21 mm, și este încastrat într-un loc sigur, între benzile de pe acoperișul cutiei mobile. Acesta a fost testată timp îndelungat în condiții reale și este disponibil imediat atât pentru cutii mobile noi, cât și sub formă de kit retrofit.

Generația anterioară, Krone Smart Collect, a fost lansată în 2016 și este folosită în prezent pe mai mult de 24.000 de cutii mobile.

Articole similare

Ad