Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Termenele de plata către transportatorii spanioli vor fi reduse

Datele publicate în luna februarie de Observatorul permanent al întârzierilor la plată și al plăților în sectorul transporturilor rutiere din Spania, elaborat lunar de Fenadismer, arată o reducere a termenelor de plată către transportatori la 71 de zile în medie.

La această îmbunătățire contribuie acțiunile de inspecție desfășurate în piață de către Ministerul Transporturilor și Comunităților Autonome, ca rezultat al faptului ca această imbunătățire a situației plăților a fost inclusă ca o prioritate în Planul național de inspecție în domeniul transporturilor pentru 2023.

Acțiunile autorităților se traduc printr-o scădere a numărului de nereguli în rândul clienţilor de transport și a intermediarilor care nu respectă legislația privind întârzierea la plată. Numărul acestor companii se ridică în prezent la 53% dintre clienții transportatorilor, din care 43% au depășit 90 de zile și 13% au depășit 120 de zile, adică 6 luni.

În ceea ce privește cele mai utilizate mijloace de plată pentru serviciile de transport, acestea continuă să fie, în această ordine, transferurile bancare (69%), urmate de creditare din partea instituțiilor financiare (27%), bilete la ordin (4%) și cecuri (<1%).

Articole similare

Ad