Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Termenul pentru inscrierea in programul pentru recuperarea daunelor provocate de „cartelul camioanelor“ s-a prelungit

Firmele romanesti de transport rutier de marfa mai au pana la 31 august 2019 posibilitatea sa se inscrie in cadrul actiunii de recuperare a daunelor provocate de „cartelul camioanelor“.
Cele care au achizitionat camioane noi (peste 6 t), inclusiv prin leasing, isi pot recupera daunele provocate de „cartelul camioanelor“ prin intermediul Financialright Claims GmbH, accesand platforma www.cartelcamioane.ro si inscriind numai camioanele care au fost inmatriculate incepand cu 1 aprilie 2004 pana la 31 decembrie 2016.

Actiunea in instanta este asigurata de casa de avocatura Hausfeld Rechtsanwälte LLP, una dintre cele mai mari firme de profil din Europa si SUA, specializata in dreptul concurentei.
Hausfeld are un parteneriat cu UNTRR in Romania similar cu cel avut cu alte asociatii ale transportatorilor rutieri din Uniunea Europeana, precum BGL (Germania), TLN (Olanda), SA (Suedia), Cesmad Bohemia (Cehia), Cesmad Slovakia (Slovacia).
Pentru transportatorii rutieri din Romania, actiunea juridica va avea loc in Germania, unde legislatia este prietenoasa cu firmele afectate de intelegerile de tip cartel.
O estimare moderata pentru despagubirile din „cartelul camioanelor“, incluzand dobanda, ar fi de cel putin 10% din pretul camioanelor sau din ratele platite la leasing.
Reamintim ca pe 19 iulie 2016 Comisia Europeana a aplicat o amenda principalilor producatori de camioane, deoarece Daimler (Mercedes-Benz), Volvo/Renault, Iveco, MAN si DAF au fost gasiti vinovati de constituirea unui cartel intre 1997 si 2011, in vederea stabilirii ilegale a preturilor pentru camioanele medii si mari. La data de 27 septembrie 2017, Comisia a mai aplicat o amenda unui alt producator de camioane, Scania, pentru participarea la cartelul mai sus mentionat. Amenzile totale s-au ridicat la 3,7 miliarde de euro.

Articole similare

Ad