AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tesla va produce sisteme de ventilatie pentru bolnavii de coronavirus

Compania Tesla s-a angajat sa produca sisteme de ventilatie pentru bolnavii de coronavirus care au dificultati de respiratie, dupa ce autoritatile americane au lansat un apel la donatii de masti respiratorii pentru a depasi penuria cu care se confrunta.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat, miercuri, ca negociaza cu China si cu alte state pentru a contribui la asigurarea necesarului de echipamente medicale in contextul pandemiei de COVID-19. Companiile General Motors si Ford Motor au anuntat, de asemenea, ca sunt implicate in discutii avansate cu oficiali de la Casa Alba pentru a contribui prin producerea unor echipamente medicale necesare, scrie Agerpres, care citeaza Reuters. 
 
„Vom produce sisteme de ventilatie pentru bolnavi, daca este nevoie”, a afirmat Elon Musk pe Twitter, raspunzand sugestiei unui fan de a dedica una dintre fabricile Tesla special pentru acest lucru. Companii precum Foxconn, care produce piese de calculatoare si telefoane mobile, si-au modificat o parte din liniile de productie pentru a fabrica masti respiratorii si alte obiecte medicale necesare in contextul pandemiei de COVID-19. Un start-up italian a folosit o imprimanta 3D pentru a produce valve respiratorii pe care a anuntat ca le doneaza spitalelor care au nevoie. In urma cu o luna, producatorul chinez de vehicule electrice BYD a anuntat ca produce 5 milioane de masti si aproximativ 300.000 de recipiente de dezinfectanti pentru maini pe zi.

Articole similare

Ad