Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Teste Covid cu 15 euro în Germania: o inițiativă a asociației germane BGL și stația de parcare SVG de lângă Kassel

Răspândirea rapidă a variantei Omicron a virusului Sars-Cov-2 în Germania provoacă probleme serioase sistemului de producție și logistică din Germania, iar asociația profesională a companiilor de transport și logistică BGL și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța aprovizionării și comerțului. Purtătorul de cuvânt al asociației, Dirk Engelhardt, a declarat pentru ziarul RedaktionsNetzwerk Deutschland că trebuie activat un pact de transport cu guvernul federal, ținând cont că țara suferă deja de o penurie între 60.000 și 80.000 de șoferi de vehicule industriale.

În special, este necesar un plan de urgență. „De exemplu, dacă un val de infecții lovește șoferii care lucrează pentru un lanț de supermarketuri, înlocuitorii trebuie să fie găsiți rapid în alte companii de camioane pentru a asigura aprovizionarea punctelor de vânzare”, a spus Engelhardt, adăugând că această soluție ar trebui aplicată tuturor sectoarelor.

BGL solicită, de asemenea, o flexibilitate mai mare în ceea ce privește interdicțiile de conducere și de odihnă pentru șoferi și în aplicarea interdicțiilor de conducere de sărbătorile legale pentru vehicule industriale în cazul în care infecțiile cresc în transportul rutier. Asociația solicită, de asemenea, puncte mobile pentru testarea șoferilor de camion și se angajează direct în acest sens. De asemenea, “este important să creștem vaccinările pentru șoferi”.

Potrivit unui comunicat al asociației germane a transportatorilor, BGL, regula 3G pune o problemă majoră pentru mulți șoferi de camion pe distanțe lungi: ce fac dacă sunt pe drum patru sau cinci zile o dată, iar testul PCR sau testul antigen își pierde valabilitatea după 72 de ore sau după doar 24 de ore?

BGL, SVG și PS Nordhessen GbR oferă tuturor șoferilor de camion posibilitatea de se testa direct pe autostrada A 7 / A 49, fără căutări laborioase și consumatoare de timp și, mai ales, fără înregistrare prealabilă. Testul rapid Corona este gratuit în cadrul regulamentului de testare pentru cetățenii germani, însă și cei străini se pot testa pentru o taxă de 15 euro/test la SVG-Drive până la Lohfeldener Rüssel.

Accesul la centrul de testare Corona este semnalizat, iar în curând se vor deschide și alte centre de testare și în alte opriri de camioane SVG. Programul de lucru al centrelor de testare este: luni – vineri: 6:00 – 9:00 și 15:00 – 21:00. Sâmbătă și duminică: 9 a.m. – 6 p.m.

Articole similare

Ad