Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trafic intermodal triunghiular lansat între 4 țări

Pentru a transfera mai multe mărfuri pe calea ferată, TX Logistik AG a lansat cu succes, la jumătatea lunii martie, un serviciu triunghiular internațional pentru transporturi intermodale. Oferta companiei de logistică feroviară, care face parte din Mercitalia Logistics (Gruppo FS Italiane), leagă România, Austria, Italia și Germania cu un tren pe săptămână. Ea a fost concepută pentru două mari companii de expediție din România și un transportator italian.

În comparație cu călătoriile normale dus-întors cu legături dus-întors între două destinații, conceptul triunghiular creat de TX Logistik leagă terminalele din Curtici (România), Hall in Tirol (Austria), Verona (Italia) și Duisburg (Germania) cu relații de dus-întors. Astfel, utilizatorii pot fi în măsură să ocolească dezechilibrele din fluxul de mărfuri. Deși toate regiunile au volume mari de marfă, nu întotdeauna există neapărat volume suficiente pentru a încărca trenurile pentru o călătorie dus-întors cu încărcături din spate corespunzătoare.

Punctul de început și de sfârșit al conexiunii triunghiulare este Railport Arad din Curtici. De acolo, trenul, care este, de asemenea, prima conexiune intermodală între România și Italia, merge mai întâi la terminalul Quadrante Europa din Verona – cu o escală la terminalul TSSU din Hall/Tyrol, unde sunt transferate vagoanele cu remorci pentru Austria. De la Verona, călătoria continuă – din nou cu o escală în Hall – până la Duisburg. Acolo, TX Logistik, în calitate de unul dintre cei trei proprietari, operează terminalul de destinație din zona logistică Logport III. Ruta de la Duisburg la Curtici marchează apoi sfârșitul traficului triunghiular.

Tracțiunea pe această legătură feroviară triunghiulară de aproape 4.000 km este asigurată de TX Logistik, iar în Ungaria și pe tronsonul din România de compania feroviară maghiară Gysev, un partener de tracțiune de lungă durată. După startul reușit, se planifică creșterea capacității cu un al doilea tren pe 18 aprilie. Se analizează, de asemenea, posibilitatea de a transfera conceptul triunghiular pe alte rute adecvate din Europa.

Articole similare

Ad