Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transfix lansează prima funcție de verificare a expedierilor pentru a combate frauda în transportul de marfă

Transfix, Inc. a anunțat la New York lansarea unei noi îmbunătățiri de securitate menite să verifice autenticitatea încărcăturii, oferind comunității de transport maritim o mai mare capacitate de a preveni fraudele de transport, care au fost o problemă predominantă în industrie.

„Pe măsură ce frecvența și complexitatea fraudei în domeniul transportului de marfă continuă să crească, la fel se întâmplă și cu activitatea noastră de combatere a acesteia. Industria trebuie să se unească pentru a aborda deficiențele de securitate care afectează atât transportatorii, cât și expeditorii, iar speranța noastră este ca această inițiativă să genereze acțiuni suplimentare în întregul sector.”,

a declarat Jonathan Salama, director executiv și co-fondator al Transfix.

În timp ce frauda a afectat întotdeauna industria de transport rutier, cercetările arată o creștere semnificativă în ultimii ani, recent CargoNet a raportat o majorare de 57% a evenimentelor de fraudă în T2 2023, comparativ cu T2 2022. Activitatea frauduloasă de transport de marfă poate duce la întârzieri în livrări, pierderi de venituri atât pentru expeditori, cât și pentru transportatori, precum și la ineficiența lanțului de aprovizionare.

O slăbiciune a securității care a tulburat sectorul este reprezentată de actorii frauduloși care se dau drept brokeri de marfă și expeditori legitimi. Acești escroci încheie apoi contracte cu transportatorii pentru a livra expedierile, dar nu le plătesc niciodată, ceea ce dăunează și mai mult rezultatelor financiare ale transportatorilor pe o piață de transport de marfă deja dificilă. Pentru a combate acest lucru, Transfix a implementat un cod QR unic care facilitează astfel expedierea unei încărcături prin confirmarea acestuia pe platformă. Atunci când este scanat de camera unui smartphone, codul QR îi va duce pe șoferi la „apps.transfix.io” – o pagină de destinație dedicată, unde vor fi validate autenticitatea încărcăturii și detaliile expedierii.

Dacă un transportator primește o confirmare a tarifului neautorizată de Transfix, atunci confirmarea de tarif fie nu va avea un cod QR, fie va avea un cod QR care nu se scanează, în acest caz, acesta va genera detalii de expediere inexacte sau va direcționa utilizatorul către o pagină de destinație care nu conține „apps.transfix.io”.

Noua caracteristică este una dintre numeroasele îmbunătățiri de securitate pe care Transfix le-a inițiat și care au beneficiul de a combate frauda. De curând, compania a încheiat un parteneriat cu Highway, o soluție de identificare a transportatorilor proiectată pentru a reduce frauda și a accelera rezervările digitale. Highway îmbunătățește eficiența prin înlocuirea practicii standard de verificare a unui transportator prin mai multe site-uri.

Articole similare

Ad