Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transit Connect aduce un nou trofeu pentru gama de comerciale

Cu 130 de puncte din 163 disponibile, Ford Transit Connect este Vanul Anului 2014, invingand la limita Mercedes-Benz Sprinter (116), urmat de Renault Kangoo, relansat in 2013 dupa un an de productie si dezvoltare comuna impreuna cu Mercedes-Benz Citan. Este al cincilea trofeu obtinut de Ford in istoria International Van of the Year, inceputa in 1994, si al doilea consecutiv, dupa cel obtinut anul trecut de Ford Transit Custom.
 

Iar „greul” Transit si Courier se bat cu sanse mari la titlul pentru 2015, fiind foarte posibil ca producatorul american sa devina singurul care sa castige de trei ori la rand distinctia cea mai prestigioasa din domeniul vehiculelor utilitare usoare.

Noul Transit Connect a impresionat juriul format din 24 de jurnalisti din 24 de tari, inclusiv Romania, printr-un numar mare de inovatii si mai ales prin dezvoltarea unui van usor extrem de economic, gratie motorului mic de 1 l, dar cu rezerve de putere, care face fata cu succes transportului unei sarcini de 2 t.
Potrivit datelor furnizate de producator, Ford Transit Connect ECOnetic consuma numai 4 l/100 km, ceea ce inseamna o imbunatatire cu circa 34% fata de generatia actuala. Daca motorul Duratorq TDCI de 1,6 l si 95 CP promite reduceri ale costurilor de operare, care-l plaseaza in topul celor mai economice de pe piata, motorul de 1 l EcoBoost pe benzina, castigator de doua ori al trofeului „Motorul Anului”, ofera economie si performanta deopotriva. Iar clientii care pun un accent maxim pe economie pot opta si pentru limitatorul de viteza, care contribuie si mai mult la reducerea consumului, ca si cresterea cu 4% a raportului de transmisie, optiuni prinse in mai multe pachete economice, disponibile in oferta Ford.
Transit Connect este primul vehicul din clasa sa care ofera Active City Stop, destinat evitarii ciocnirilor usoare la viteze reduse in oras.

Record de productie pentru fabrica din Valencia
Dezvoltat in cadrul strategiei globale „One Ford” de vehicule comerciale in centrul din Europa, impreuna cu echipa Ford Otosan din Turcia, noul Transit Connect este singurul vehicul utilitar Ford produs in alta parte decat in Turcia.
Am avut posibilitatea de a vizita uzinele Ford din Valencia, unde Transit Connect se produce pe aceeasi linie cu Ford C-Max si Cougar. Fabrica a fost construita in 1976 pentru Fiesta, producandu-se pana acum 11 milioane de vehicule si 14 milioane de motoare pe benzina.

Articole similare