AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement

Transportatorii spanioli au fost incluși în Planul de ajutor de stat

Generalitat Valenciana a decis să extindă la toate domeniile economice posibilitatea de a accesa ajutoare prin Planul Resist Plus și permite ca acestea să fie folosite pentru a acoperi și costurile fixe. Federația Valenciană a Antreprenorilor din Transport și Logistică (FVET), care a pledat încă de la începutul pandemiei de Covid-19 pentru includerea transportului printre domeniile care pot beneficia de acest sprijin, se declară mulțumită de noua decizie, mai ales că prin aceasta li se permite accesul la sprijin de stat și persoanelor ce desfășoară activități independente și entităților ne-financiare, indiferent de domeniul în care activează.

Transportatorii aveau nevoie să fie incluși în această schemă de ajutor deoarece unii se bazau pe clienți care au redus sau au închis activitatea în timpul lunilor cu restricții mai dure, ceea ce le-a afectat și lor volumele.

De acum înainte însă, cei care pot dovedi că au avut pierderi semnificative între 1 martie 2020 și 31 mai 2021 vor avea acces la acest plan de sprijin, menit să le permită să-și achite datoriile către furnizorii de produse și servicii și către alți creditori. În plus, noul decret oferă posibilitatea de a folosi aceste fonduri pentru a acoperi costurile fixe din perioadele cu pierderi.

Reprezentanții FVET sunt de părere că sprijinul de stat le va permite transportatorilor să facă față condițiilor care sunt grele și în prezent, mai ales din cauza scumpirii carburantului cu 26% într-un an.

Articole similare

Ad