Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul pierde 550.000 de milioane de euro pe plan mondial din cauza Covid-19

Un studiu efectuat de IRU pentru a masura impactul COVID-19 in sectorul transporturilor dezvaluie ca scaderea cifrei de afaceri a companiilor de transport de marfuri la nivel mondial va fi de 18% in 2020, adica in jur de 550.000 de milioane de euro, arata publicatia spaniola Transporte Profesional.
Potrivit raportului, transportul rutier va fi mai afectat in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, cu o scadere de 22%, iar in Asia scaderea va fi de 21%. In Europa, cifra de afaceri va scadea cu aproximativ 17%, respectiv cu circa 64 de miliarde de euro. Organizatia subliniaza ca aceste rezultate se datoreaza restrictiilor impuse transportului si recesiunii economice cauzate de pandemie. In acest sens, secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, a criticat masurile pe care diferite guverne le-au luat pentru a ajuta sectorul transportului rutier, deoarece, in multe ocazii, au fost pachete pentru „lenesi”.
Din acest motiv, De Pretto solicita diferitelor tari sa ia masuri care vizeaza sectorul de transport rutier. „Chiar si la apogeul crizei, transportul a ramas flexibil, operational si a continuat sa joace rolul sau unic. Acum, fara actiuni clare ale guvernelor, eforturile de recuperare globala sunt in pericol”, avertizeaza el.
 

Articole similare

Ad