Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UITP atrage atentia asupra situatiei dificile din transport public de calatori

Asociatia Internationala pentru Transport Public (UITP) a trimis o a doua scrisoare deschisa catre sefii Comisiei Europene si Parlamentului European, prin care atrage atentia asupra situatiei dificile prin care trece transportul public de calatori.

Astfel, desi pandemia nu s-a incheiat, este important sa se anticipeze masurile progresive de relansare a activitatii si, implicit, a transporturilor de pasageri. Serviciile nu vor putea insa opera la capacitate maxima de la inceput, fiind necesara adoptarea unor masuri graduale de repornire. In acest sens, trebuie luata urgent atitudine la nivelul Uniunii, pentru a pastra ecosistemul de transport asa cum este el in prezent. Trebuie avute in vedere scaderea incasarilor (si dupa ridicarea restrictiilor de circulatie) in paralel cu cresterea costurilor de operare, generate de masurile speciale de siguranta si distantare sociala. De asemenea, in conditiile in care multe companii risca falimentul, ar trebui analizate variante de sprijin precum exceptarea de la plata anumitor taxe si/sau reesalonarea platii anumitor datorii.
 
Nu in ultimul rand, asa cum a mai fost subliniat si cu alte ocazii, obiectivele privind reducerea poluarii trebuie mentinute, schimbarea climatica fiind un subiect extrem de important. In conditiile actuale, fara un sprijin consistent din partea UE, transportul public nu va reusi sa atinga standardele „verzi” pe care si le-a impus.

Articole similare

Ad