Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ultimul trimestru din 2020 a fost foarte bun pentru Daimler

Daimler a încheiat anul financiar 2020 cu rezultate foarte bune în ultimul trimestru, la care au contribuit toate diviziile sale, dar mai ales Mercedes-Benz Cars și Vans, ce au depășit indicatorii din 2019.

Fluxul de numerar liber industrial (de 8.259 de milioane de euro, date preliminare, ca și pentru ceilalți indicatori ce urmează), EBIT al Grupului Daimler (6.603 milioane de euro și ajustat 8.641 de milioane de euro), rentabilitatea ajustată a vânzărilor (6,9%) și rentabilitatea ajustată a capitalurilor proprii sunt toate cu mult peste așteptările pieței pentru anul financiar 2020.

Fluxul de numerar liber industrial în al patrulea trimestru al anului reflectă creșterea continuă a costurilor, măsurile de conservare a numeralului și performanțele operative mari ale tuturor diviziilor, ceea ce a dus la rate bune de conversie în numerar.

În aceste condiții, Ola Källenius, președintele Consiliului de Administrație al Daimler AG și Mercedes-Benz AG, declară că „inițiativele noastre strategice și eforturile noastre operaționale intense se combină pentru a oferi o îmbunătățire semnificativă a performanței financiare. Am continuat să fim foarte atenți la costuri și la numerar și am remarcat o cerere mare pentru produsele noastre pe toate piețele și diviziile majore. La Mercedes-Benz Cars & Vans am reușit să combinăm o accelerare rapidă a vânzărilor cu un rezultat financiar bun în al patrulea trimestru al anului, iar pentru Daimler Trucks, redresarea pieței americane s-a accelerat și începem să vedem un impact pozitiv al noilor măsuri de eficiență în operațiunile noastre europene. Intenționăm să continuăm să facem progrese suplimentare în ceea ce privește eficiența costurilor în 2021 și vom accelera punerea în aplicare a inițiativelor noastre strategice.“ Având în vedere disciplina strictă legată de costuri, care a continuat în trimestrul al patrulea al anului, și așteptata creștere a cererii, Daimler anticipează că va avea rezultate bune și în 2021, deși probabil că pandemia va afecta măcar primul trimestru al anului.

Articole similare

Ad