Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Un vehicul la 48 de secunde. 1.150 de vehicule pe zi.

In septembrie, producatorul de vehicule comerciale usoare Fiat Professional a invitat membrii presei de specialitate sa viziteze fabrica Sevel din Atessa, regiune din sudul Italiei. Din 1981, aici se produc mai multe modele de utilitare usoare, insa mai presus de toate modelul sau iconic, Ducato. Astazi, fabrica din Atessa se intinde pe 1.200.000 m2 si are 6.800 de angajati si o productivitate de 1.150 de vehicule/zi, ceea ce inseamna ca un vehicul iese de pe linia de productie la fiecare 48 de secunde.


In timp, aici s-a stabilit cea mai mare unitate de productie de vehicule comerciale din Europa. In prezent la Sevel se produc trei modele: Fiat Ducato, Citroën Jumper si Peugeot Boxer. In 2014, Fiat Ducato a intrat in al saselea sezon de productie, iar in 2019 a atins varsta de 38 de ani. Deja din prima serie, produsa intre 1981 si 1990, Ducato a adoptat abordari inovatoare. Motorul transversal frontal, tractiunea si rezervorul reunite intr-un singur modul cu cabina, compartimentul spatios de incarcare sunt toate elemente care au contribuit la longevitatea vehiculului.
De-a lungul timpului, modelul si-a perfectionat caracteristicile, devenind un adevarat punct de referinta, produs in peste 10.000 de variatii si vandut in mai mult de 80 de tari din intreaga lume.
„Fabrica Fiat din Atessa este cea mai mare si avansata din punct de vedere tehnologic din lume in productia de vehicule comerciale usoare. Este in continua evolutie pentru a se adapta la noile provocari ale pietei. Putem spune ca noi construim aici urmatoarea categorie de vehicule usoare“, a explicat Angelo Coppola, directorul fabricii SEVEL, care a inceput deja pregatirile pentru productia modelului Ducato electric si lucreaza intens si la modelul Ducato 2020. „Lansarea noului model este pentru noi o oportunitate sa ne realiniem organizatia de la varf pana la cea mai mica treapta. Suntem in plin proces de pregatire a retelei italiene, la care vor participa 320 de manageri de vanzari si 60 de mangeri zonali Fiat Professional. Acelasi proces va fi aplicat pe toate pietele europene“ a declarat Luca Marengo, head of product paketing Fiat Professional.
Vanzarile industriei de vehicule comerciale usoare au crescut cu 3,6% in EU28+EFTA in prima jumatate a lui 2019, raportat la perioada similara a anului trecut.

Articole similare