Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR solicita Presedintiei Romane a Consiliului UE sa nu initieze procedura de trialog privind Pachetul Mobilitate 1

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Presedintiei Romane a Consiliului UE sa nu intre in jocul Europei de Vest si sa nu initieze procedura de trialog intre Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul European privind Pachetul Mobilitate 1, intrucat ar facilita astfel distrugerea transportului rutier de marfuri din Romania. De asemenea, UNTRR solicita eurodeputatilor romani sa conteste masurile de procedura ale PE prin care a fost posibila aprobarea celor 3 dosare controversate ale Pachetului Mobilitate 1. Votul din PE s-a desfasurat in bloc; plenul a fost prezidat de Rainer WIELAND, Vicepresedinte PE (Germania).

„Masurile cuprinse in pachetul mobilitate 1 au fost realizate pe fondul protectionismului in crestere al Statelor Membre din Vestul UE reunite in cadrul Aliantei Rutiere, iar transportatorii romani si est-europeni vor fi cei mai afectati de masurile propuse, care vor conduce la o crestere semnificativa a costurilor lor de operare si la restrictionarea transporturilor rutiere internationale operate de acestia in cadrul UE.
Atentionam ca masurile Pachetului Mobilitate 1 vor conduce la imposibilitatea de a opera transporturi rutiere internationale in Europa de Vest de catre firme situate in Romania si in Europa de Est. Desi, in mod ipocrit, se sustine ca regulile propuse de pachetul mobilitate 1 sunt egale pentru toti jucatorii din piata, impactul acestor reguli va fi resimtit diferit de Statele membre, generand diviziuni profunde Est-Vest, Nord-Sud, Vechi-Nou – pe fondul actualelor provocari legate de Brexit“, se arata intr-un comunicat UNTRR.

Articole similare

Ad