Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Update Italia: trafic aerian restrictionat de coronavirus

In conformitate cu cele mai recente reglementari ale Ministerului Afacerilor Interne din Italia, pasagerii sunt informati ca incepand de luni, 16 martie 2020, Aeroportul Milano Linate si terminalul 1 Milano Malpensa vor fi inchise temporar. Traficul aerian comercial va fi redirectionat catre Terminalul 2 al aeroportului Malpensa. Toti pasagerii care sosesc si pleaca vor fi obligati sa-si pregateasca biletul pentru inspectie, precum si declaratia prescrisa, care sa indice motivul care le permite sa calatoreasca in interiorul sau in afara Italiei. Pentru plecarea in zboruri Schengen si non-Schengen, declaratia va fi necesara numai pentru rezidentii sau domiciliatii pe teritoriile restrictionate. Pentru zborurile de intrare Schengen si non-Schengen, pasagerii trebuie sa justifice scopul calatoriei lor la momentul intrarii. Pasagerilor li se recomanda sa contacteze compania aeriana pentru a verifica starea zborului lor si a merge la aeroport numai cand calatoria este determinata de motivele prevazute in decret.
Transportul rutier functioneaza in continuare corespunzator pe distante lungi, in distributie si logistica, fara sa se observe inca o lipsa a combustibilului. 
Transportul de pasageri catre si dinspre Sicilia si Sardinia nu mai este permis, pentru a evita raspandirea epidemiei. Cele doua insule raman deschise doar pentru transportul de marfa.
Guvernul italian a aprobat un pachet economic de urgenta de 25 de miliarde de euro pentru sprijinirea economiei italiene.

Articole similare

Ad