Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UPS colaborează cu PwC pentru a ajuta companiile din afara UE să îndeplinească noile cerințe TVA la importuri

UPS a selectat compania de consultanță fiscală PwC pentru a ajuta companiile din afara Uniunii Europene să îndeplinească noile cerințe de TVA la importurile din UE.

Noile reguli UE pentru TVA aplicată vânzărilor e-commerce transfrontaliere au intrat în vigoare de la 1 iulie 2021 și includ eliminarea scutirii de TVA pentru bunurile importate în UE cu o valoare de până la 22 EUR. De asemenea, a fost introdus un sistem special pentru vânzările la distanță de bunuri de mică valoare importate în UE din țări terțe sau teritorii.

Import One Stop Shop (IOSS) este un portal online care simplifică declararea și plata TVA pentru vânzările online de mărfuri în valoare de până la 150 EUR importate în UE, arată UPS într-un comunicat. IOSS îmbunătățește experiența clienților prin taxarea cumpărătorului în momentul achiziției, evitând costurile neprevăzute sau întârzierile cauzate de formalitățile vamale în momentul livrării.

În cadrul programului IOSS, companiile de comerț electronic vor furniza transportatorului un număr IOSS de identificare TVA, care va fi transmis apoi autorităților vamale, asigurându-se că nu va fi perceput TVA pentru mărfuri la sosirea în UE. Companiile din afara UE sau din țări fără un acord de asistență reciprocă în materie de TVA vor trebui să numească un intermediar pentru a utiliza acest program de import.

Astfel, „UPS a selectat firma de consultanță PwC care va oferi servicii de intermediere și conformitate clienților UPS eligibili, la tarife reduse. Ca urmare a acestui acord, clienții vor primi asistență cu privire la înregistrarea IOSS și depunerea declarațiilor IOSS, informații lunare privind plățile TVA și actualizări relevante pentru afacere.“

Articole similare

Ad