Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UPS infiinteaza UPS Flight Forward Inc. pentru operatiuni comerciale cu drone

UPS Flight Forward Inc. a solicitat Administratiei Federale a Aviatiei din SUA (FAA) certificarea Part 135, pentru a opera zboruri comerciale cu drone in reteaua UPS®. Noua companie ar putea primi certificarea chiar din acest an, ceea ce va consolida pozitia UPS intre primele companii certificate din SUA ce deruleaza operatiuni comerciale cu drone. Aceasta certificare reglementeaza derularea de zboruri care depasesc raza vizuala a unui operator si a zborurilor de zi sau noapte. Astfel de zboruri sunt restrictionate in Statele Unite si primesc aprobare doar in situatii speciale. „UPS utilizeaza tehnologia pentru a transforma modul in care ne desfasuram activitatea”, a spus Scott Price, Chief transformation and strategy officer in cadrul UPS. „Infiintarea de catre UPS a unei companii care ofera sevicii de livrare prin intermediul dronelor si solicitarea certificarii pentru demararea de astfel de operatiuni cu caracter regulat reprezinta un moment istoric atat pentru UPS, cat si pentru industria serviciilor cu drone si de logistica, in general.”

Spre deosebire de certificarile FAA limitate pentru zborurile cu drone acordate altor companii, UPS Flight Forward va opera sub certificarea integrala Part 135 a FAA, care reglementeaza din punct de vedere legal o companie ca operator de transport si operator aerian certificat.
In prezent, UPS opereaza servicii specifice de livrare a probelor medicale cu drone in conformitate cu reglementarile Part 107 ale FAA. In martie, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone sub supervizarea FAA pentru zboruri comerciale de rutina care implica transportul de produse medicale in cadrul spitalului si campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA. Prin intermediul acestui program, compania livreaza probe medicale cu ajutorul unor drone fara pilot, suplimentand astfel serviciile de livrare la sol. UPS intentioneaza sa extinda serviciul de livrare cu drone si in cadrul altor spitale si unitati medicale.

Articole similare

Ad