Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Vanzarile de echipamente de constructii au atins un nivel record

Vanzarile globale de echipamente de constructii au inregistrat un nivel record de 1,1 milioane de unitati in 2018, cu o valoare a vanzarilor cu amanuntul de 110 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de Off-Highway Research si publicate de www.khl.com.
Vanzarile din Europa de Vest au atins cel mai inalt nivel in 2018, cu o crestere de 10%, pana la 177.694 de unitati. Cererea a crescut in 14 din cele 15 mari piete din regiune, in special in Germania si Marea Britanie. Piata germana a mai fost la fel de puternica la boom-ul post-reunificare de la inceputul anilor 1990.

In China, vanzarile de echipamente, inclusiv macarale mobile, au crescut cu 37% in 2018, aceasta fiind cea mai mare valoare de la boom-ul din 2012 incoace. India a avut, de asemenea, un an remarcabil. Vanzarile de echipamente de constructii, inclusiv macarale mobile, au crescut cu 35%, 2018 fiind cel de-al treilea an consecutiv de crestere robusta.
Vanzarile de echipamente din America de Nord s-au imbunatatit si anul trecut, cu o crestere de 13%, pana la aproximativ 195.500 de unitati.
Singura dezamagire de anul trecut a fost in Japonia, unde vanzarile au scazut cu 5%, pana la 63.700 de echipamente.
In timp ce 2018 este probabil sa reprezinte varful in ciclul actual, Off-Highway Research prognozeaza doar o scadere moderata a cererii globale in acest an. Vanzarile se asteapta sa ramana la peste un milion de unitati, iar perspectivele pentru urmatorii ani arata ca cererea o sa se mentina la un nivel bun, desi schimbari pot sa apara oricand, din cauza unor evenimente politice si economice neprevazute.

Articole similare

Ad