Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Vanzarile de vehicule ASEAN au scazut brusc in primul trimestru

Se estimeaza ca vanzarile de vehicule noi din cele mai mari sase piete combinate din sud-estul Asiei au scazut cu peste 19%, pana la 700.528 de unitati, in primul trimestru al anului, potrivit GlobalData.
„Mai multe piete din regiune au scazut brusc in primul trimestru, deoarece blocajele au inchis dealerii si fabricile de productie din sud-estul Asiei. Thailanda a inregistrat vanzari in primul trimestru in scadere cu 24%, pe masura ce economia sa s-a reluat sub impactului unui turism mult redus. Vanzarile de vehicule din Q1 din Malaezia au scazut cu 26%, iar Vietnamul a inregistrat o scadere de aproape 32%", arata David Leggett, analist GlobalData. 
”Cea mai grava criza este de asteptat sa fie in al doilea trimestru al lui 2020, inainte ca blocajele economice sa inceapa sa fie reduse in aceasta luna si in iunie. Desi 2020 se confrunta cu un regres pentru sectorul auto pe pietele ASEAN, perspectivele pe termen lung ale regiunii raman foarte puternice." Analiza GlobalData include indicatori puternici pentru cererea pe termen lung – in special in Indonezia, cu o populatie din ce in ce mai infometata in transport, de 273 de milioane. Se preconizeaza ca piata sa de aproximativ 1 milion de vehicule noi pe an se va dubla pana la sfarsitul acestui deceniu. „Pe langa perspectivele puternice ale pietei pe termen lung, industria de productie auto din regiune beneficiaza de costuri relativ mici, de politici guvernamentale favorabile pentru investitii, precum si de regimuri de comert gratuit pentru vehicule si componente.”

Articole similare

Ad