Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vehiculele electrice ale Grupului PSA au primit distincţia „Vanul Anului 2021”

Vehiculele electrice ale Grupului PSA au primit trofeul „Vanul Anului 2021”, cea mai importantă distincţie a industriei de profil, din partea juriului de specialitate International Van of the Year (IVOTY), care a apreciat dezvoltările tehnologice în materie de electromobilitate ale familiei de utilitare electrice PSA.

La cea de-a 30-a aniversare a evenimentului, decernarea trofeului „Van of the Year” a avut loc online, pe 17 decembrie 2020. Peugeot e-Expert, Citroën e-Dispatch/ë-Jumpy, Opel/Vauxhall Vivaro-e, dezvoltate împreună de alianţa PSA, au fost prima opţiune a celor mai mulţi dintre cei 24 de membri IVOTY, acumulând 131 de puncte. Ceilalţi doi finaliști de la Mercedes-Benz – eSprinter și ultima generaţie Vito – s-au situat pe poziţiile a doua și respectiv a treia, cu 55 și 36 de puncte, în timp ce Ford, cu noile sale modele Transit Active & Trail, a fost al patrulea. Anunțul a fost făcut în cadrul unei transmisii speciale, pe site-ul juriului – www.van-of-the-year.com – de către Jarlath Sweeney, preşedintele IVOTY.

Comentând realizările PSA, al doilea astfel de premiu din ultimii trei ani, Jarlath Sweeney a spus: „Felicitări Grupului PSA pentru cercetarea, dezvoltarea și investițiile sale în producerea unei game excelente de autoutilitare cu motor electric, care depășesc așteptările și nu lasă loc de compromisuri”.

Xavier Peugeot, vicepreședintele diviziei de vehicule comerciale ușoare a Grupului PSA, a declarat la primirea știrii: „Grupul PSA este foarte mândru și fericit că primește prestigiosul premiu Van of the Year 2021. Le mulțumesc cu căldură membrilor juriului pentru că au ales vehiculele noastre. Acest premiu confirmă succesul vanului nostru compact și relevanța strategiei de electrificare pe care am proiectat-o ​​pentru gama de utilitare uşoare, în care electrificarea vine fără niciun compromis din partea clienților.”

Trofeul IVOTY 2021 – dedicat lui Anders Karlsson, membru al juriului din Suedia, care a murit recent – va fi prezentat lui Xavier Peugeot la sediul Grupului PSA din Paris, la începutul anului viitor.

Motivații/comentarii ale membrilor juriului cu privire la alegerea grupului de vehicule electrice Groupe PSA ca IVOTY 2021:

„Tripletele PSA sunt primele autoutilitare electrice de pe piață care vor fi vândute în toată Europa cu o autonomie de peste 300 de kilometri. Acestea au o construcţie solidă, o manevrabilitate ridicată și, cu excepția nivelurilor de zgomot mai mici, nu prezintă nicio mare diferență comparativ cu versiunile similare diesel. ”

„Cu versiunea complet electrică a autoutilitarei lor compacte, trio-ul PSA oferă un imbold extraordinar în implementarea e-mobilităţii în aplicaţiile profesionale și motivează extinderea transportului fără emisii. De acum, în orice afacere de transport, costurile de operare pentru întreaga durată de viaţă (TCO) a autovehiculelor electrice poate fi la același nivel cu cel al versiunilor cu motoare termice. Este un pachet convingător, cu un concept flexibil de două baterii, suficient de puternice, cu transmisie lină și silențioasă și un încărcător performant DC oferit în standard”.

„e-camionetele PSA stabilesc un nou standard și promovează progresul, exact ceea ce trebuie să inspire un demn deținător al titlului «Van of the Year»”. Cu atât mai mult cu cât PSA a dezvoltat o gamă largă de versiuni, de la autoutilitare la microbuze, oferind aproape aceleași sarcini utile și zone de încărcare ca şi corespondentele diesel.”

„PSA a reușit să aducă pe piață o autoutilitară care are toate calitățile unui van cu motor termic, dar pentru prima dată cu o autonomie suficient de mare – de până la 330 km cu o singură încărcare – adecvată pentru orice aplicaţie zilnică.” Juriul International Van of the Year este format din 24 de editori şi jurnalişti specializaţi pe vehicule comerciale din întreaga Europă și din Rusia şi a ales câștigătorul IVOTY în fiecare an, începând din 1992. Procesul de alegere și vot este validat independent de RHA, din Marea Britanie.

Articole similare

Ad