Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vera, transportul autonom al Volvo Trucks, de la un centru logistic la un terminal din port

Vera, autocamionul electric, conectat si autonom produs de Volvo Trucks, va fi parte dintr-o solutie integrata pentru transportul marfurilor de la un centru logistic la un terminal portuar din Göteborg, Suedia, se arata intr-un comunicat de presa al producatorului suedez.
Aceasta misiune este rezultatul unei noi colaborari intre Volvo Trucks si compania de transport maritim si de logistica DFDS. Scopul acestui experiment este de a testa vehiculul electric si autonom intr-o aplicatie reala, care sa permita un sistem conectat pentru un flux continuu de bunuri, de la un centru de logistica al companiei DFDS la un terminal portuar pentru distributia acestora in intreaga lume.

Vera, solutia Volvo Trucks, a fost prezentata pentru prima data in 2018. Autocamionul electric, conectat si autonom este conceput pentru misiuni repetitive in centre logistice, fabrici si porturi si este potrivit pe distante scurte, transportand, cu mare precizie, volume mari de marfuri. „Avem ocazia de a utiliza Vera intr-un cadru ideal si de a-i dezvolta in continuare potentialul pentru alte operatiuni similare”, a declarat Mikael Karlsson, vicepresedinte Autonomous Solutions in cadrul Volvo Trucks. Colaborarea intre cele doua entitati reprezinta un prim pas catre utilizarea autocamionului Vera in misiuni reale de transport pe drumuri publice predefinite dintr-o anumita zona industriala.  
Initiativa se desfasoara cu sprijinul Agentiei Suedeze de Inovare Vinnova, al Administratiei Suedeze a Transporturilor si al Agentiei Suedeze pentru Energie, prin intermediul programului FFI pentru cercetare si inovare strategica.

Articole similare

Ad