Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks prezintă noul Volvo VNL în America de Nord

Volvo Trucks a lansat un Volvo VNL complet nou în America de Nord pentru a stabili noi standarde în industria camioanelor grele. Aerodinamica optimizată și noile tehnologii au îmbunătățit eficiența combustibilului cu până la 10%. Acest autocamion complet nou dispune de următoarea generație de îmbunătățiri pentru a spori valoarea pentru clienți, productivitatea șoferilor, siguranța și durabilitatea.

Noul Volvo VNL clasa 8 este conceput pentru a răspunde provocărilor și cerințelor pieței nord-americane și pentru a transforma experiența de conducere în acest segment.

„Noul Volvo VNL a fost conceput pentru a schimba totul. Cu toate acestea, schimbarea nu vine doar cu un camion reproiectat – această lansare de produs este începutul unei noi ere pentru Volvo Trucks, clienții noștri și șoferii lor – un salt uriaș înainte”, a declarat Peter Voorhoeve, președinte, Volvo Trucks North America. „Când am lansat prima generație a Volvo VN în 1996, stilul său aerodinamic “neconvențional” al caroseriei a stabilit un nou standard pentru industria nord-americană a camioanelor. Pe măsură ce lansăm pe piață noul Volvo VNL, suntem încântați să introducem încă o dată inovații care vor modela viitorul industriei transporturilor pentru anii următori.”

Noul Volvo VNL se bazează pe o platformă complet nouă pentru toate tehnologiile viitoare, inclusiv motoare electrice cu baterii, cu pile de combustie și cu combustie internă care funcționează cu combustibili regenerabili, inclusiv hidrogen. Prima infrastructură electrică de 24 de volți din industria nord-americană a camioanelor și funcțiile de siguranță activă sunt introduse în această nouă generație de camioane Volvo va fi standardul pentru viitoarea comercializare a camioanelor complet autonome.

Eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil cu o aerodinamică redefinită și îmbunătățiri ale transmisiei

Rezistența aerodinamică are un impact major asupra eficienței consumului de combustibil al unui camion. Designul aerodinamic și mai unghiular, în formă de pană, al cabinei noului Volvo VNL, cu un parbriz reproiectat, sunt factori cheie în obținerea unei îmbunătățiri de până la 10% a eficienței combustibilului. Câștigurile aerodinamice suplimentare au fost create de integrarea parbrizului curbat și lipit, de spațiile libere mai strânse în jurul zonelor de turbulență a aerului, precum și de un spațiu mai strâns între remorci.

Noul Volvo VNL este propulsat de motorul D13 de ultimă generație, care oferă o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil, performanță și durabilitate. Motorul D13 este disponibil în patru variante de putere, de la 405 la 500 CP și trei variante de cuplu, de la 2.370 la 2.640 Nm.

Caracteristici de siguranță îmbunătățite

Noul autocamion oferă o varietate de noi sisteme de siguranță activă, inclusiv Volvo Active Driver Assist Plus cu Pilot Assist, care asigură centrarea activă pe banda de rulare. Acest sistem este alimentat de Volvo Dynamic Steering, care îmbunătățește manevrele la toate vitezele, inclusiv mersul cu spatele mai controlat, și crește stabilitatea la toate vitezele de deplasare.

Sistemele de siguranță pasivă de top din clasă oferite în noul Volvo VNL includ parbrizul lipit și învelit, care îmbunătățește vizibilitatea pentru șoferi, consolidează siguranța și reduce zgomotul produs de vânt în cabină. Cabina noului Volvo VNL este proiectată în conformitate cu standardele de top ale Volvo Trucks în materie de teste de impact și va fi disponibilă cu un airbag lateral tip cortină încorporat în premieră în industria nord-americană pe partea șoferului și a pasagerului. Vânzările noului Volvo VNL vor începe în lunile următoare, producția urmând să aibă loc la uzina Volvo Trucks New River Valley din Dublin, Virginia.

Articole similare

Ad