Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fabrica din Gent, a patra unde Volvo produce camioane electrice

Volvo Trucks începe producția de serie a camioanelor electrice grele la Gent (Belgia), cea mai mare fabrică a sa, cu o capacitate anuală de circa 45.000 de unități, alături de care mai are trei centre unde se produc camioane electrice în Europa și unul în SUA.

La Gent vor fi asamblate – pe aceeași linie ca vehiculele diesel și pe gaz, într-un sistem care conferă un grad înalt de flexibilitate în gestionarea diferitelor variante – modelele FH, FM și FMX Electric, cu o masă totală de 44 t și adaptate unei game largi de necesități de transport. Iar pachetul de baterii vine de la recent inaugurata uzină de asamblare de baterii din Gent, situată chiar lângă linia de producție.

Prima fabrică Volvo de camioane electrice a fost în Blainville (Franța), unde a început în 2019 producția de modele pentru colectarea deșeurilor și pentru distribuție. Un an mai târziu a început producția de serie a VNR Electric pentru transport regional în New River Valley (SUA). În 2022 a intrat în producția de serie, în premieră mondială pentru un producător de camioane, cea mai grea gamă, la fabrica din Tuve (Suedia).

Până în prezent, Volvo Trucks a primit comenzi, inclusiv scrisori de intenție de cumpărare, pentru aproape 6.000 de camioane electrice, din 42 de țări de pe șase continente. „În urmă cu doar câțiva ani, mulți credeau că electrificarea transportului greu cu camioane este imposibilă. Dar noi am decis de timpuriu că ea este principala noastră cale către emisii zero. Acum, putem oferi o gamă, lider în domeniu, de camioane electrice specializate, aflate în operare peste tot în lume”, reamintește Roger Alm, președintele Volvo Trucks. „Totuși, pentru ca marea trecere la electric să se poată produce, guvernele trebuie să acționeze acum și să ofere programe de stimulare pentru aceia care investesc în noua tehnologie, să dezvolte capacitatea rețelei electrice și să introducă taxe pe CO2, pentru a face transportul sustenabil mai competitiv.”

Articole similare

Ad