Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vivaro, autoutilitara cel mai bine vândută, sărbătorește 20 de ani

Furgoneta premiată anul acesta cu titlul Van of the Year, Vivaro, sărbătorește cea de-a 20-a aniversare, după ce a debutat la Salonul de vehicule comerciale ușoare din Bruxelles în ianuarie 2001. De atunci, Vivaro a devenit o poveste de succes la nivel global, cu peste 1 milion de unități produse. Inițial, un vehicul marca General Motors, a treia generație Vivaro, aflată acum în proprietatea Groupe PSA, este în vânzare din martie 2019 și este primul Vivaro disponibil în variantă complet electrică, Vivaro-e, care a câștigat premiul internațional Van of the Year 2021.

Imediat, Vivaro s-a remarcat în sectorul vehiculelor comerciale ușoare datorită stilului său, care a fost inspirat de autoturismele tradiționale. Punctul culminant al designului futurist a fost „acoperișul în stil elicopter” care a mărit spațiul liber în cabină și a făcut intrarea și ieșirea mai ușoare decât în ​​vanurile rivale.

Pentru a satisface atât nevoile utilizatorilor comerciali, cât și a celor privați, Vivaro a fost disponibil în 20 de variante, cumpărătorii putând alege dintre 2 ampatamente și 3 stiluri de caroserie (furgon, combi sau șasiu-cabină).

La lansarea la începutul anului 2001, Vivaro cu tracțiune față a fost propulsată de 2 motoare economice diesel de 1,9 l (80 CP și 100 CP) și un motor de 2,0 l pe benzină (120 CP). La scurt timp după aceea li s-a alăturat un motor diesel puternic de 2,5 l cu 133 CP. În afară de motorul de bază care venea cu un schimbător manual cu 5 trepte, toate sistemele de propulsie au prezentat o transmisie manuală cu 6 trepte, cu maneta schimbătorului în consola centrală pentru o ergonomie optimă și utilizarea spațiului.

Designul modelului Vivaro a asigurat, de asemenea, că rularea și direcția au fost comparabile cu cele ale unui autoturism, atribute care l-au ajutat să câștige premiul internațional Van of the Year 2002.

Vivaro a stabilit un nou punct de referință pentru siguranță în sectorul vehiculelor comerciale ușoare. Toate modelele au fost dotate standard cu airbag la șofer și centuri de siguranță în 3 puncte pentru toți ocupanții, în timp ce airbag-urile pentru pasageri și laterale erau, de asemenea, disponibile.

De asemenea, Vivaro dispune de frâne pe disc rotunde cu ABS cu 4 canale pentru a reduce distanțele de frânare în situații de urgență, în timp ce puntea frontală McPherson și o bară de torsiune în spate au contribuit la îmbunătățirea stabilității la viteză ridicată. Un alt punct culminant pentru Vivaro au fost intervalele lungi de service. Cu un interval de 2 ani/18.000 de mile, Vivaro a contribuit la menținerea cheltuielilor generale pentru companii.

Până în 2014, peste 600.000 de unități ale modelului Vivaro au ieșit de pe linia de producție, iar modelul de a doua generație a fost lansat în același an. Dispunând de sisteme de propulsie diesel noi, avansate, funcționalitate sporită și un design nou, a doua generație Vivaro era disponibilă în 2 lungimi și 2 înălțimi ale acoperișului în configurații furgon, combi și minibus.

A treia generație Vivaro a fost lansată în 2019 și le-a oferit șoferilor o gamă largă de caracteristici, inclusiv controlul tracțiunii IntelliGrip, cameră pentru marșarier, control automat al vitezei de croazieră semi-adaptiv, precum și recunoașterea indicatoarelor rutiere. Noul Vivaro are, de asemenea, tehnologie avansată de siguranță și sisteme de asistență pentru șofer, inclusiv frânare de urgență, asistență pentru menținerea benzii de circulație și alertă în caz de oboseală avansată a șoferului.

Ca parte a angajamentului Vauxhall de a oferi un model electrificat în întreaga sa gamă de modele, a treia generație Vivaro este disponibilă ca o autoutilitară complet electrică, Vivaro-e. Disponibil cu o baterie de 50 kWh sau 75kWh, conectată la un motor electric de 136 CP, Vivaro-e are o autonomie de până la 230 sau 330 km. Luton, Anglia reprezintă ”acasă” pentru modelul Vivaro încă de la început, cu 1,3 milioane fabricate din 2001. Fabrica a finalizat mai mult de 26.000 de comenzi pentru cea mai recentă generație (a treia) a Vivaro.

Articole similare

Ad